Πέντε δικαιολογίες που πρέπει να αποφεύγουμε για να να ζούμε αληθινά thumbnail

Πέντε δικαιολογίες που πρέπει να αποφεύγουμε για να να ζούμε αληθινά

Πέντε δικαιολογίες που πρέπει να σταματήσουμε να χρησιμοποιούμε για να να ζούμε αληθινά και όχι απλώς να υπάρχουμε.


«Είμαι πολύ απασχολημένος»Είναι φυσική τάση των ανθρώπων να θέτουν στους εαυτούς τους ένα περιορισμένο χρονικό πρόγραμμα και από τη μία υποχρέωση να οδηγούνται αμέσως στην άλλη. Το πρόβλημα δεν είναι η λίστα με τα καθημερινά καθήκοντα αλλά η εξύμνηση μας απο αυτήν. Δεν είναι ότι δεν είμαστε όντως απασχολημένοι αλλά το πρόβλημα είναι ότι εκφράζουμε όλο μας το είναι – σώμα, μυαλό και ψυχή – μέσω της καθημερινής λίστας με τα πράγματα που πρέπει να εκπληρώσουμε, με αποτέλεσμα να χάνουμε όλο το νόημα της ύπαρξης μας.
Πάντα πρέπει να βρίσκουμε χρόνο για τους εαυτούς μας για να χαλαρώσουμε, κάτι το οποίο έχει πολλά οφέλη για την υγεία και την ευτυχία μας.


«Είναι πολύ ακριβό»Δεν εννοούμε να ξεφεύγουμε από τα budgets μας  αλλά όταν εμφανίζεται μία ευκαιρία ζωής μπροστά μας, γιατί να μην αδράξουμε τη στιγμη;. Έρευνες συμπεραίνουν πως είμαστε πιο ευτυχισμένοι όταν ξοδεύουμε  λέφτα για εμπειρίες παρά για υλικά πράγματα. Μπορεί να χαίρεστε, προσωρινά, με ένα πανέμορφο φόρεμα ή ένα ζευγάρι παπούτσια αλλά δεν θα προτιμούσατε να είχατε ξοδέψει τις οικονομίες σας για ένα ταξίδι ή για μία μοναδική συναύλια του αγαπημένου σας καλλιτέχνη; Ο σκοπός της ζωής είναι η δημιουργία όμορφων στιγμών!


«Δεν μπορώ να λείψω από τη δουλειά»Αν είμαστε πάντα προσκολλημένοι στις δουλειές μας, αργά ή γρήγορα η εξουθένωση θα χτυπήσει και τη δική μας πόρτα. Αφιερώνοντας χρόνο για διακοπές – είτε για μία εβδομάδα έιτε για ένα Σαββατοκύριακο – μπορείτε να αυξήσετε τα επίπεδα της ευτυχίας σας αλλά και να επαναφορτίσετε τις μπαταρίες σας με τον πιο ευχάριστο τρόπο. Κλείστε τα κινητά σας, μην ελέγχετε τα email σας και απλώς απολαύστε την ηρεμία σας. Πιστέψτε μας, θα είστε πολύ πιο παραγωγικοί στις δουλειές σας όταν επιστρέψετε.


«Δεν ξέρω πως»Πολλές φορές το να δοκιμάζουμε νέα πράγματα μπορεί να μας φαίνεται τρομακτικό αλλά παράλληλα είναι τρομερά απελευθερωτικό. Η ζωή χρειάζεται δοκιμές και όπως έχει αναφέρει και ο Σάμιουελ Μπέκετ «Προσπάθησες. Απέτυχες. Δεν πειράζει! Προσπάθησε ξανά. Απέτυχε ξανά. Απέτυχε καλύτερα!»


«Μπορώ να το κάνω αργότερα»Πόσες φορές έχουμε αναβάλει τα όνειρά μας; Έχουμε απορροφηθεί τόσο πολύ από την καθημερινότητα μας και παράλληλα ο χρόνος περνάει μπροστά στα μάτια μας. Έρευνες δείχνουν πως βάζοντας σκοπούς ζωής στους εαυτούς μας και διεκδικώντας την κατάκτηση τους, μας κάνει πιο ευτυχισμένους. Η αναβλητικότητα είναι γνωστό πως δεν ωφελεί σε τίποτα.


 


Επιμέλεια Κειμένου: Μαλαβάκης Γιάννης


 


 


 

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X