Αρχική / More / Celebrity / H κίνηση στην παραίτηση του Ισπανού βασιλιά που τράβηξε τα βλέμματα όλων
H κίνηση στην παραίτηση του Ισπανού βασιλιά που τράβηξε τα βλέμματα όλων thumbnail

H κίνηση στην παραίτηση του Ισπανού βασιλιά που τράβηξε τα βλέμματα όλων


Ο βασιλιάς της Ισπανίας Χουάν Κάρλος υπέγραψε χθες το νόμο της παραίτησής του, παραδίδοντας τα σκήπτρα στο γιο του Φίλιππο, ο οποίος θα ανακηρυχθεί απόψε τα μεσάνυχτα βασιλιάς Φίλιππος Στ΄ και θα ορκιστεί σήμερα.Ωστόσο, αυτό που μονοπώλησε το ενδιαφέρον των ισπανικών ΜΜΕ, ήταν η προσοχή της Λετίθια προς τις κόρες της, αλλά και τις κινήσεις και τα νεύματα που έκανε συνεχώς προς αυτές. Η Λετίθια δεν άφησε στιγμή από τα μάτια τις δύο της κόρες, που κάθονταν πιο πέρα μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της βασιλικής οικογένειας: Τη Λεονόρ, 8 ετών, που θα γίνει σήμερα η νεότερη διάδοχος της Ευρώπης και την αδελφή της Σοφία, 7 ετών. Συνεχώς τους έκανε νεύματα να παραμείνουν ήσυχες, αλλά και… σεμνές. Μάλιστα, ο τηλεοπτικός φακός την απαθανάτισε να τους κάνει νόημα με τα χέρια να είναι καθιστές με κλειστά τα πόδια τους.


Κατά τα άλλα, ο 76χρονος βασιλιάς, ο οποίος ήταν πολύ συγκινημένος αλλά συγκρατούσε τα δάκρυά του, υπέγραψε το νόμο ενώπιον του Φιλίππου -τον οποίο έπειτα αγκάλιασε- και ενώπιον όλων των μελών της βασιλικής οικογένειας, κατά τη διάρκεια της τελετής στο Βασιλικό Ανάκτορο της Μαδρίτης.


Ο Χουάν Κάρλος διέσχισε την επιβλητική αίθουσα για να πάει να υπογράψει το νόμο με τον οποίο τερματίζεται η 39χρονη παραμονή του στον θρόνο, κατά τη διάρκεια της οποίας η Ισπανία πέρασε από τη δικτατορία του Φράνκο στη Δημοκρατία.


Ο Χουάν Κάρλος γύρισε προς τις πολυθρόνες όπου τον περίμεναν χειροκροτώντας τον η σύζυγός του Σοφία, ο Φίλιππος και η σύζυγός του Λετίθια, που θα ανακηρυχθεί βασίλισσα, και αγκάλιασε το γιο του.


Έπειτα συμβολικά, φορώντας κοστούμι και ροζ γραβάτα, ο βασιλιάς άλλαξε θέσεις με τον Φίλιππο, ο οποίος επίσης φορούσε ένα σκούρο κοστούμι με μια μπλε γραβάτα. Η πρίγκιπας θα ανακηρυχθεί τα μεσάνυκτα βασιλιάς, μετά την δημοσίευση του νόμου στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.


Ο Χουάν Κάρλος φίλησε στο μάγουλο τη σύζυγό του, το ρόλο της οποίας είχε αναγνωρίσει κατά τη διάρκεια της ομιλίας παραίτησης τη 2α Ιουνίου.


Κατά τη διάρκεια της τελετής ανάγνωσης του νόμου παραίτησης, τα μέλη της βασιλικής οικογένειας παρέμειναν καθισμένα στις θέσεις τους σιωπηλά. Ο βασιλιάς δεν έκρυβε τη συγκίνησή του.


Ο επικεφαλής της συντηρητικής κυβέρνησης, Μαριάνο Ραχόι, επικύρωσε μετά τον βασιλιά το νόμο, ο οποίος παρουσιάστηκε σε ένα πίνακα με χρυσές λεπτομέρειες.


 
Πηγή: www.iefimerida.gr

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X