Λαχταριστό Cheesecake παγωτό φράουλα

<h4 class="title">Υλικά</h4>
<p><em>Για 4-6 άτομα</em><br /><br /><span style="text-decoration: underline;">Για το παγωτό</span><br />1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος<br />1 φλιτζάνι γάλα<br />1/4 φλιτζάνια ζάχαρη<br />2 κρόκοι αυγών<br />1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας<br />1 φλιτζάνι φράουλες (κομμένο σε μικρά κομμάτια)<br />Τυρί κρέμα 60 γραμμάρια (κομμένο σε μικρούς κύβους)<br />1/4 φλιτζανιού μπισκότα ψιλοκομμένα<br /><br /><span style="text-decoration: underline;">Για το μπισκότο</span><br />1/4 φλιτζανιού μπισκότα της επιλογής σας<br />1/2 κουταλιά της σούπας ζάχαρη<br />1 κουταλιά της σούπας βούτυρο λιωμένο</p>
<p> </p>
<div> </div>
<p> </p>
<h4 class="title">Εκτέλεση</h4>
<p><span style="text-decoration: underline;">Για το παγωτό</span><br />Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος, το γάλα και τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα μέχρι να βράσει σχεδόν περίπου 5 λεπτά.<br />Μειώστε τη θερμοκρασία στο χαμηλό.<br /><br />Προσθέστε μία κουταλιά από το μείγμα κρέμας στα αυγά για να πάρει την θερμοκρασία.<br />Ρίχνετε στο μείγμα της κρέμας τους κρόκους αυγών.<br /><br />Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει η κρέμα και ανακατεύουμε απλά με ένα κουτάλι.<br />Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα το εκχύλισμα βανίλιας ανακατεύοντας.<br /><br />Τοποθετούμε το μείγμα στο ψυγείο για 2 ώρες να κρυώσει καλά.<br />Ξεκινήστε την παγωτομηχανή  σύμφωνα με τις οδηγίες του παρασκευαστή σας. Ρίχνετε το μείγμα μέσα στην παγωτομηχανη από την ειδική υποδοχή.<br /><br />Στα μισά περίπου της διαδικασίας ρίχνετε μέσα στο μείγμα τις φράουλες, το τυρί κρέμα και το μπισκότο ψιλοκομμένο.<br /><br /><span style="text-decoration: underline;">Για το μπισκότο</span><br />Ανακατέψτε σε ένα μπολ.<br />Πιέστε το μείγμα επάνω στο κατώτατο σημείο ενός ταψιού.<br /><br />Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν, περίπου 10-15 λεπτά.<br />Αφήστε να κρυώσει τελείως.</p>
<p> </p>
<p> </p>
<h4 class="title">Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά</h4>

Σχετικά άρθρα