Ζίκο: «Δεν είχαν αυτοπεποίθηση οι Ιάπωνες»

Ο Ζίκο κατέκρινε την επιθετική τακτική της Ιαπωνίας με τις πολλές σέντρες που πραγματοποίησαν οι παίκτες της για να βρουν το δρόμο για τα ελληνικά δίχτυα. 
Ο Βραζιλιάνος τεχνικός, είχε διατελέσει προπονητής της Ιαπωνίας από το 2002 έως το 2006, και είχε βρει τον τρόπο το 2005, στο Κύπελλο Συνομοσπονδιών να νικήσει την Ελλάδα παίζοντας γρήγορα. 
«Η Ιαπωνία είχε να αντιμετωπίσει μία πολύ δυνατή άμυνα, μια από τις κορυφαίες ομάδες και δεν καταλαβαίνω γιατί έκανε τόσες πολλές σέντρες. Το 2005 στο Κύπελλο Συνομοσπονδιών είχαμε αντιμετωπίσει την Ελλάδα και ξέραμε πως ο μόνος τρόπος να την κερδίσουμε ήταν να παίξουμε γρήγορα και όχι με σέντρες.
Σήμερα είδα πως οι παίκτες της Ιαπωνίας δεν είχαν αυτοπεποίθηση να κάνουν μια προσωπική ενέργεια. Δεν μου αρέσει να βλέπω την Ιαπωνία να παίζει με γεμίσματα στην αντίπαλη περιοχή. Πάντα έκανε καλές εμφανίσεις απέναντι σε ευρωπαϊκές ομάδες όταν έπαιζε γρήγορα».
Για το επόμενο παιχνίδι κόντρα στην Κολομβία: «Είναι πολύ δύσκολο να προκριθεί η Ιαπωνία. Ειδικά με τον τρόπο που αγωνίζεται η Κολομβία».

Σχετικά άρθρα