Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Πώς η Πόπη Παπανδρέου καίει τον Βενιζέλο
Πώς η Πόπη Παπανδρέου καίει τον Βενιζέλο thumbnail

Πώς η Πόπη Παπανδρέου καίει τον Βενιζέλο

Με έγγραφό της η εισαγγελέας Πόπη Παπανδρέου ζητά από την Βουλή να αρθεί η ασυλία Βενιζέλου-Παπακωνσταντίνου για το σκάνδαλο των υποβρυχίων και τον Σκαραμαγκά και ο Βενιζέλος ζήτησε την πειθαρχική δίωξή της από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.


Σε εφιάλτη εξελίσσεται η υπόθεση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, για τον Ευάγγελο Βενιζέλο, μετά το έγγραφο που έστειλε η εισαγγελέας Πόπη Παπανδρέου, με το οποίο….. βγάζει στη σέντρα, τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, επισημαίνοντας πιθανές ποινικές ευθύνες του, για την υπόθεση.


Φαίνεται, έτσι, να δικαιώνεται ο ΣΥΡΙΖΑ, που είχε αναδείξει, με ατράνταχτα στοιχεία την υπόθεση, είχε επισημάνει τις προσωπικές ευθύνες του κ. Βενιζέλου και είχε ζητήσει τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής, για να διερευνηθεί τυχόν ποινική εμπλοκή του.
 


Τότε, ο κυβερνητικός (συν)εταίρος, η Νέα Δημοκρατία, ξεχνώντας ότι η ίδια είχε αναδείξει την υπόθεση, ως μέγα σκάνδαλο, πρόσφερε προστατευτικό πέπλο, στον εταίρο της. Κάτι που, δυστυχώς, γίνεται και τώρα, αφού η κυβέρνηση φρόντισε να κλείσει την Βουλή, κατά σύμπτωση, την ημέρα (4 Ιουνίου) που διαβιβάστηκε το επίμαχο έγγραφο στη Βουλή, με αποτέλεσμα οι τυχόν ευθύνες να θεωρούνται παραγεγραμμένες.


Όμως, λογάριασαν χωρίς τον «ξενοδόχο», αφού υπάρχει ενδεχόμενο να προκύψει ξέπλυμα μαύρου χρήματος, που είναι διαρκές αδίκημα και δεν παραγράφεται.


Η μεθόδευση γίνεται ακόμη πιο απροκάλυπτη, από τη στιγμή που η εισαγγελική παραγγελία, φέρει ως  ημερομηνία, την 18η Μαρτίου, δηλαδή τρεις μήνες πριν τη διαβίβασή της, στη Βουλή κι ενώ, βέβαια, καμιά δικαστική ενέργεια δεν υπήρχε, γιατί δεν ήταν δυνατή.


Η αίσθηση της ατιμωρησίας, όμως, φαίνεται πως αποθράσυνε την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και ο κ. Βενιζέλος έφτασε στο σημείο να ζητήσει την πειθαρχική δίωξη της θαρραλέας εισαγγελέως Πόπης Παπανδρέου, που έχει μεγάλες δικαστικές επιτυχίες στο ενεργητικό της (στημένοι αγώνες, υπόθεση Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου), επειδή τόλμησε να στείλει, μαζί με τον εισαγγελέα Αντώνη Ελευθεριάνο, τη δικογραφία στην Βουλή!


Όσο για το επιχείρημα, ότι επρόκειτο για μια τυπική διαβίβαση πρακτικών της Βουλής, υπάρχει η απάντηση στο ίδιο το έγγραφο των εισαγγελέων, που αναφέρουν ότι διενεργείται προκαταρκτική εξέταση, για τα υπόλοιπα  εμπλεκόμενα πρόσωπα.


Τι αναφέρουν οι εισαγγελείς


Όπως αναφέρει το διαβιβαστικό έγγραφο της Εισαγγελίας, που φέρει τις υπογραφές των αντιεισαγγελέα πρωτοδικών Αντ. Ελευθεριανού και Πόπης Παπανδρέου, η δικογραφία σχηματίστηκε κατόπιν της υποβολής από τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου των απομαγνητοφωνημένωνν πρακτικών της συνεδρίασης της Ολομέλειας της Βουλής (18/12/2013) για την υπόθεση των υποβρυχίων και των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά.


Στο διαβιβαστικό αναφέρεται: «Σας αναφέρουμε ότι από την προκαταρκτική εξέταση που διενεργήθηκε προέκυψαν στοιχεία περί ενδεχόμενης ποινικής ευθύνης Υπουργών – μελών της κυβέρνησης και συγκεκριμένα των Ευάγγελου Βενιζέλου, πρώην Υπουργού Εθνικής Άμυνας και του Γεωργίου Παπακωνσταντίνου, πρώην Υπουργού Οικονομικών, κατά το χρονικό διάστημα από την 17/10/2010 κ.ε.».


Η δικογραφία λοιπόν εστάλη στη Βουλή, η οποία είναι αρμόδια για να κινήσει το νόμο περί ευθύνης υπουργών και να αποφασίσει για τη σύσταση Εξεταστικής ή και Προανακριτικής Επιτροπής.
Ωστόσο η υπόθεση δεν αναμένεται να έχει συνέχεια και για τον επιπλέον λόγο ότι με τη λήξη των εργασιών της β' Συνόδου της Ολομέλειας της Βουλής στις 4 Ιουνίου, βάσει του Συντάγματος, παραγράφηκαν οι οποιεσδήποτε τυχόν ποινικές ευθύνες υπουργών και μελών της προηγούμενης κυβέρνησης, που αναδείχτηκε από τις εκλογές τους Οκτωβρίου του 2009.


Ζωή Κωνσταντοπούλου: Κράτησαν τη δικογραφία σε συρτάρια και μετά έκλεισαν την Βουλή


Η κ. Κωνσταντοπούλου σε δική της ανακοίνωση υποστηρίζει πως «αποκαλύπτονται περίτρανα οι προκλητικές και δύσοσμες αντιδημοκρατικές εργολαβίες της Κυβέρνησης Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ, που εργάζονται συνεταιρικά εναντίον της διαφάνειας και υπέρ της συγκάλυψης ποινικών και πολιτικών ευθυνών, που βαρύνουν τους επιτελείς τους».


Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ συνδέει τη δικογραφία με το κλείσιμο της Βουλής στις 4 Ιουνίου: «Την ημέρα που η κυβέρνηση έκλεισε άρον-άρον και αιφνιδιαστικά τη Βουλή (4/6/2014) καταγγείλαμε ότι αυτή η μεθόδευση, μεταξύ άλλων, εξυπηρετούσε την παραγραφή ή την εξοικονόμηση επιχειρημάτων παραγραφής υποθέσεων κακουργημάτων εις βάρος του Δημοσίου, στα οποία εμπλέκονται Κυβερνητικά πρόσωπα των Κυβερνήσεων Παπανδρέου και Παπαδήμου, αφού το κλείσιμο σήμαινε "το πέρας της δεύτερης τακτικής συνόδου της επόμενης (από την περίοδο 2009-2012) βουλευτικής περιόδου". Επισημάναμε, μεταξύ των υποθέσεων, τις υποθέσεις των εξοπλιστικών και των υποβρυχίων, καθώς και ότι πρωταθλητής στις υπό παραγραφή υποθέσεις είναι ο κ. Βενιζέλος».


Πηγή: www.kontranews.gr 

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X