Αρχική / Ψυχολογία / Το γυναικείο κόμπλεξ για το μικρό στήθος: Αντιμετωπίζεται;
Το γυναικείο κόμπλεξ για το μικρό στήθος: Αντιμετωπίζεται;  thumbnail

Φανή, 26 ετών

Οποιοδήποτε είδος κόμπλεξ εμπεριέχει μια σύγκριση μέσα. Την απάντηση στο ερώτημά σας τη δώσατε η ίδια δηλαδή. Θα ξεπεράσετε το φόβο της έκθεσης του στήθους σας, με το να σταματήσετε να συγκρίνεστε με άλλες γυναίκες. Είναι άδικο για σας να σκέφτεστε ότι είστε ανεπαρκής όταν η πραγματικότητα είναι ότι έχετε κάτι διαφορετικό. Η διαφορετικότητα δεν είναι ανεπάρκεια.

Το γυναικείο κόμπλεξ για το μικρό στήθος: Αντιμετωπίζεται;

Aναγνώστριά μας ρώτα:


Είμαι 24 ετών και νιώθω μειονεκτικά με το στήθος μου που είναι μικρό. Ζηλεύω όταν βλέπω μια κοπέλα με μεγάλο στήθος και σκέφτομαι πόσο τυχερή είναι εκείνη και πόσο άτυχη εγω. Γιατί νιώθω τόσο άσχημα; Αν δε φοβόμουν τις επεμβάσεις θα πήγαινα να κάνω πλαστικά αλλά δυστυχώς φοβάμαι πολύ. Πώς μπορώ να ξεπεράσω το κόπλεξ για το μικρό στήθος.


Αγαπητή αναγνώστρια στο ερώτημά σας απαντά ο ομαδικός θεραπευτής – ψυχολόγος , Δημήτρης Κατσαρός. 


Δημήτρης Κατσαρός


Οποιοδήποτε είδος κόμπλεξ εμπεριέχει μια σύγκριση μέσα. Την απάντηση στο ερώτημά σας τη δώσατε η ίδια δηλαδή. Θα ξεπεράσετε το φόβο της έκθεσης του στήθους σας, με το να σταματήσετε να συγκρίνεστε με άλλες γυναίκες. Είναι άδικο για σας να σκέφτεστε ότι είστε ανεπαρκής όταν η πραγματικότητα είναι ότι έχετε κάτι διαφορετικό. Η διαφορετικότητα δεν είναι ανεπάρκεια. Είναι αλήθεια ότι πολλοί άνδρες επιθυμούν το μεγάλο στήθος όμως υπάρχουν και άνδρες που δεν τους ενδιαφέρει, και ακόμα υπάρχουν ανδρες που προτιμούν το μικρό στήθος σε μια γυναίκα. Για να μπορέσετε να τα βρείτε σ'αυτό το θέμα με τον εαυτό σας είναι σημαντικό να αποδεχτείτε τον εαυτό σας. Ακόμα κι αν δε φοβόσαστε να κάνετε μια πλαστική επέμβαση η αλήθεια είναι πως θα είχατε επέμβει στον εαυτό σας προσαρμοστικά. Αυτή η προσαρμοστικότητα σε μια εικόνα είναι που μας δίνει την αίσθηση του πρόσκαιρου καθησυχασμού μεν, όμως μαζί του υποβόσκει μια κενότητα συναισθηματική. Μια βαρεμάρα για τους γύρω μας. Μια εσωτερική διερώτηση "κι αν τελικά ήμουν ο εαυτός μου θα με ήθελαν; Θα μ'αγαπούσαν; Μήπως όλα τελικά είναι θέμα εικόνας;" Με λίγα λόγια η ανασφάλεια δεν εξαλείφεται με τέτοιου είδους παρεμβάσεις. Μείνετε σ'αυτό που είστε γιατί όσο κι αν δε σας αρέσει αυτή τη στιγμή είναι αληθινό και είναι ο εαυτός σας. Αποδεχτείτε τον και θα δείτε πως οι άνθρωποι που έχετε γύρω σας θα κάνουν το ίδιο. Η αρχή κάθε καλαισθησίας είναι ακόμα και για την ίδια τη μόδα η αποδοχή του ανθρώπινου σώματος.

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X