Αρχική / Σεξ / Ζευγάρι / Yπάρχουν άνδρες που δε θέλουν μόνο σεξ;
Yπάρχουν άνδρες που δε θέλουν μόνο σεξ; thumbnail
Οι ειδικοί θεωρούν πως πρέπει να απαγκιστρωθούμε από παλιές ιδέες, όπως πως οι γυναίκες δεν είναι σεξουαλικά όντα ή το σεξ είναι μόνο σεξ για τους άνδρες. « Για κάποιους άνδρες το σεξ είναι πολύ σημαντική πράξη. Μη το υποτιμάτε».

Yπάρχουν άνδρες που δε θέλουν μόνο σεξ;

Από την επιστημονική ομάδα του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών www.andrologia.gr


Οι ειδικοί θεωρούν πως πρέπει να απαγκιστρωθούμε από παλιές ιδέες, όπως πως οι γυναίκες δεν είναι σεξουαλικά όντα ή το σεξ είναι μόνο σεξ για τους άνδρες. « Για κάποιους άνδρες το σεξ είναι πολύ σημαντική πράξη. Μη το υποτιμάτε».


Σχετική έρευνα υποστηρίζει την ιδέα πως και οι άνδρες και οι γυναίκες βρίσκουν τη σεξουαλική εγγύτητα στο πλαίσιο μιας σταθερής σχέσης πολύ πιο ικανοποιητική, ενώ πολυάριθμες έρευνες κάνουν σαφές πως οι άνθρωποι που κάνουν το καλύτερο και το συχνότερο σεξ είναι τα παντρεμένα ζευγάρια. Αυτό λέει πολλά για την ανεπάρκεια του «ευκαιριακού σεξ».


Σε έρευνα σε φοιτητές πανεπιστημίου που κάνουν σεξ για μια βραδιά, οι αριθμοί δείχνουν πως οι άνδρες είναι εξίσου σοβαροί για το σεξ και τις σχέσεις όσο οι γυναίκες. Πάνω από το 50% των γυναικών και 52% των ανδρών που έκαναν σεξ για μια βραδιά, ανέφεραν πως το έκαναν ελπίζοντας να δημιουργήσουν μια πιο μακροχρόνια σχέση. Το 1/3 το κατάφερε. Ποιο είναι το δίδαγμα;


«Ποτέ μη θεωρείτε πως ένας άνδρας δεν είναι ρομαντικός. Δύο τεράστια λάθη της κουλτούρας μας είναι πως οι γυναίκες δεν είναι σεξουαλικά όντα και οι άνδρες δεν είναι τόσο ρομαντικοί (όσο οι γυναίκες).»


«Ο άνδρας είναι πάντα έτοιμος για σεξ» Λάθος  


Σίγουρα, τα πιο έφηβα αγόρια είναι έτοιμα και πρόθυμα οποιαδήποτε στιγμή το ζητήσεις, όμως αυτό δεν ισχύει για τους άνδρες. Οι πιέσεις της καθημερινής ζωής, η οικογένεια, η δουλειά, οι λογαριασμοί, μπορεί να επηρεάσουν τη λίμπιντο του άνδρα. Αυτό εκπλήσσει τις γυναίκες, που συχνά την έλλειψη ενδιαφέροντος του για σεξ την παίρνουν προσωπικά.


Η αντίδραση πολλών γυναικών όταν ο σύντροφός τους τούς λέει πως δεν έχει διάθεση για σεξ; Τις σοκάρει τόσο, που δεν το πιστεύουν. Οι ίδιες γνωρίζουν πως μπορεί να μην ενδιαφέρονται συνέχεια για σεξ αλλά αγαπούν και επιθυμούν ακόμα τον σύντροφο τους. Απλώς όλες οι ώρες δεν είναι οι ίδιες, ενώ όταν δεν νιώθουν καλά ψυχολογικά ή σωματικά, συνήθως δεν έχουν διάθεση για σεξ. Όμως όταν μια γυναίκα ανακαλύπτει πως εκείνος δε θέλει να κάνει σεξ, τότε νομίζει πως δε την αγαπά πια , δεν τη «θέλει» πια όπως παλιά ή υποπτεύεται ακόμα και εξωσυντροφική σχέση. Αυτό δεν είναι αλήθεια. Απλά δε θέλει να κάνει σεξ τη συγκεκριμένη στιγμή.


 

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X