Αρχική / Πολιτισμός / City life / Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών: Ο Καβάφης των μαθητών
Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών: Ο Καβάφης των μαθητών thumbnail

Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών: Ο Καβάφης των μαθητών

Εικαστικά έργα, χιπ-χοπ μουσική και μία θεατρική παράσταση από παιδιά Γυμνασίου και Λυκείου.


Ποιητές, συγγραφείς, εικαστικοί, μουσικοί και σκηνοθέτες ξεχύθηκαν σε πέντε διαφορετικά δημόσια σχολεία της Αττικής –στην Αθήνα, τους Αμπελόκηπους, τη Νίκαια και τον Υμηττό. Εκεί, δούλεψαν με τα παιδιά μέσα στα πλαίσια εκπαιδευτικών εργαστηρίων, όπου έφεραν σε επαφή τους μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου με το έργο του Κ. Π. Καβάφη αλλά και την ποίηση γενικότερα. Με αρωγούς καλλιτέχνες και ποιητές, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να δημιουργήσουν κατασκευές από χαρτί και ξύλο, ένα λεύκωμα εμπνευσμένο από τα ποιήματα του Καβάφη, να κοσμήσουν το σχολείο τους με ποίηση και τη δική τους ‘καβαφική’ γραμματοσειρά σε στένσιλ, να συνθέσουν τα δικά τους χιπ-χοπ κομμάτια αλλά και να στήσουν μία θεατρική παράσταση εμπνευσμένη από το έργο του Καβάφη. Τους δημιουργικούς καρπούς των μαθητών θα μπορέσουμε να δούμε στο φουαγιέ του 2ου ορόφου της Στέγης, ενώ το θεατρικό έργο και η μουσική των μαθητών θα παρουσιαστούν την Κυριακή 29 Ιουνίου στις 19:00.  Η είσοδος στις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη με σειρά προτεραιότητας και τα εκπαιδευτικά προγράμματα, καθώς και οι συγκεκριμένες εκδηλώσεις είναι το αποτέλεσμα συνεργασίας του Αρχείου Καβάφη του Ιδρύματος Ωνάση με το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων της Στέγης.


Info: Έως 27 Ιουλίου 2014. Εκπαιδευτικά προγράμματα Αρχείο Καβάφη 2013-2014: «Ο Καβάφης πάει σχολείο». Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών. Το θεατρικό έργο και η μουσική θα παρουσιαστούν την Κυριακή 29 Ιουνίου στις 19:00. Είσοδος ελεύθερη με δελτία εισόδου.


 [fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X