Έλεγχος ντόπινγκ σε 7 παίκτες της Κόστα Ρίκα

Στα… χαρακώματα βρίσκονται Κόστα Ρίκα και FIFA, λόγω της απόφαση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας να κληθούν επτά παίκτες της ομάδας της Κεντρικής Αμερικής για να πέρασαν έλεγχο ντόπινγκ, μετά τη μεγάλη νίκη κόντρα στην Ιταλία, ενώ από την «σκουάντρα ατζούρα» πήγαν μόνο δύο! Όπως γίνεται συνήθως μετά κάθε αγώνα.

Η αντίδραση από την Κόστα Ρίκα ήταν άμεση, καθώς, εκτός του ότι υπήρξε πρόβλημα με την αναχώρηση της ομάδας από το Ρεσίφε για το Σάο Πάολο, πρόκειται για μια κίνηση που αφήνει πολλές υπόνοιες, σχετικά με την επιτυχημένη πορεία της μέχρι τώρα στο Μουντιάλ, με τις δυο νίκες κόντρα σε Ουρουγουάη και την Ιταλία, που… σφράγισαν την πρόκρισή της στους «16» της διοργάνωσης!   

Σύμφωνα με τον Τύπο της χώρας, η FIFA έδωσε εξηγήσεις στην Κόστα Ρίκα και τονίστηκε ότι αρκετοί παίκτες της ομάδας της Κεντρικής Αμερικής δεν είχαν περάσει έλεγχο πριν από την σέντρα της διοργάνωσης.

Ο πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Κόστα Ρίκα, Εντουάρντο Λι, υπογράμμισε: «Δεν ξέρω, με εκπλήσσει, εμείς 7 παίκτες και οι άλλοι 2. Είναι παράξενο, δεν είναι δίκαιο, θα μιλήσω με την FIFA».

Οι παίκτες που τελικά πέρασαν έλεγχο ντόπινγκ είναι οι: Μπράιαν Ρουίς, Μάικλ Μπαράντες, Κέιλορ Νάβας, Σέλσο Μπόρχες, Κριστιάν Μπολάνιος, Μάρκος Ουρένια και Ντιέγκο Κάλβο . Ο Μπράιαν Ρουίς τόνισε για το περιστατικό: «Είναι μία δυσάρεστη κατάσταση. Δεν έχουμε να κρύψουμε τίποτα. Όπως φαίνεται προετοιμαστήκαμε κατάλληλα για το Μουντιάλ . Ίσως κάποιοι να μην πιστεύουν αυτά που κάνουμε. Ίσως ενοχλεί κάποιους. Δεν μπορούμε όμως να κάνουμε κάτι για αυτό, δεν έχουμε πρόβλημα να κάνουμε εξετάσεις».

Δηλώσεις έκανε και ο εκπρόσωπος Τύπου της ομοσπονδίας της Κόστα Ρίκα, Χίνα Οσκομπάρ, Ο ο ποίος ανέφερε: «Πρέπει να ταξιδέψουμε σήμερα το απόγευμα πίσω στο Σάο Πάουλο, αν δεν τελειώσουν εγκαίρως οι 7 παίκτες τις εξετάσεις θα πρέπει να τους πληρώσουν ξενοδοχείο να μείνουν στο Ρεσίφε και να ταξιδέψουν αύριο».

Σχετικά άρθρα