Καλύτερα να παίξουν όλοι με την Ακτή

Από την στιγμή της θλιβερής είδησης του θανάτου του “μικρού Τουρέ”, επικράτησε μια μεγάλη αναστάτωση (όπως ήταν λογικό) στις τάξεις της Ακτής. Όμως προσοχή. Δεν πρέπει να μας αποπροσανατολίσει όλη αυτή η ιστορία. Όπως σωστά επεσήμανε ο Φερνάντο Σάντος στην χθεσινή συνέντευξη Τύπου, δίνοντας ρεσιτάλ (ψάξτε το να το βρείτε στο σάιτ, να το δείτε, αξίζει τον κόπο).

Η αυτοσυγκέντρωση και η πνευματική προετοιμασία είναι το Α και το Ω για αυτό το παιχνίδι. Δεν θα πρέπει επ ουδενί λόγο να μπούμε εμείς, σε αυτό το τριπάκι: θα παίξουν, δεν θα παίξουν, έφυγαν, θα φύγουν…

Και να σας πω και κάτι. Καλύτερα να παίξουν και ο Γιάγια, και ο Κόλο και όλοι. Διότι η δική μας συγκέντρωση έτσι θα είναι στο 100 %. Όταν αρχίζουμε να λέμε, δεν παίζει ο ένας, δεν παίζει ο άλλος, τότε αποπροσανατολίζεται όλη η ομάδα. Σωστά λέει ο Σάντος, ότι κάτι τέτοιο πάθαμε με τον Φαλκάο και την Κολομβία.

Αλλά και αγωνιστικά να το δείτε: ο Κόλο Τουρέ, που θα αντικαταστήσει τον Ζοκορά (που είναι τιμωρημένος) στο κέντρο της άμυνας, δεν έχει καμμία σχέση με τον αμυντικό του παρελθόντος. Η χρονιά στην Λίβερπουλ ήταν τραγική… Δεν πατάει καθόλου καλά και οι γκάφες του ήταν χαρακτηριστικές.

Επιπλέον, ο Γιάγια μπορεί να είναι ο κινητήριος μοχλός, όμως το μυαλό του θα είναι μπερδεμένο. Θα θέλει να κάνει τα πάντα, για να αφιερώσει στην μνήμη του αδικοχαμένου αδελφού του την πρόκριση. Και ασφαλώς έχει τα προσόντα να το πράξει. Όμως το ποδόσφαιρο είναι ομαδικό άθλημα, και μόνον μία φορά, ο “ένας” κέρδισε τους “11”: ο Ντιέγκο Μαραντόνα .

Πάντως η ιστορία θα συσπειρώσει ασφαλώς όλη την ομάδα, το προανήγγειλαν άλλωστε. Θα παίξουν για τον Ιμπραϊμ Τουρέ, επομένως να ετοιμαστούμε για μάχη σώμα με σώμα.

ΥΓ: Τα αποδυτήρια της Ακτής, είχαν κλονιστεί και από την γκρίνια του Ντρογκμπά. Μπορεί να μην είχε πάρει διαστάσεις το θέμα, όμως ο σούπερ σταρ της ομάδας, είχε ήδη κάνει κουβέντα με τον Λαμουσ’ι, για το γεγονός, ότι έμενε στον πάγκο. Τώρα βέβαια, με τον θάνατο του παιδιού, η υπόθεση αυτή θα “σβήσει”.

Σχετικά άρθρα