Με αλλαγές για νίκη-πρόκριση

Αλλαγές, ηρεμία, ρυθμός, αυτοσυγκέντρωση, καλό παιχνίδι, γκολ και πολλά άλλα χρειάζεται η Αργεντινή στο σημερινό παιχνίδι με το Ιράν στο Μπέλο Οριζόντε.

 

Είναι γεγονός πως η πρεμιέρα της Αλμπισελέστε εναντίον της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης δεν έπεισε κανέναν παρά μόνον άρεσαν κάποιες εκλάμψεις στο δεύτερο ημίχρονο που της χάρισαν και τη νίκη.

 

Ο αρχηγός Λιονέλ Μέσι φανερά αγχωμένος από την πίεση που νοιώθει όταν φορά τη φανέλα της Αργεντινής πέτυχε ένα γκολ, διεύρυνε, εν μέρει, τη στατιστική του, βελτίωσε την ψυχολογική διάθεσή του, αλλά ταυτόχρονα καταφέρθηκε εναντίον του προπονητή του για τις τακτικές του.

 

Είναι γνωστό πως ο Αλεχάνδρο Σαβέγια είναι ήρεμος, χαμηλών τόνων τεχνικός, ιδιαίτερα συντηρητικός, ο οποίος έχει ιδιαίτερη αδυναμία στην ενίσχυση της οπισθοφυλακής.

Εναντίον της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης χρησιμοποίησε το σύστημα 5-3-2 με το οποίο δουλεύει πολλά χρόνια και το εμπιστεύεται. Αυτό όμως δεν απέδωσε. Δεν μπόρεσαν να το αφομοιώσουν οι Αργεντίνοι ποδοσφαιριστές, ξίνισε ο Μέσι, που θέλει πάντα να έχει τον πρώτο λόγο αναφορικά στη βασική ενδεκάδα και στην αγωνιστική μορφή. Έτσι όλο το πρώτο μέρος κύλησε μέσα στην γκρίνια.

 

Το δεύτερο ημίχρονο με 4-3-3 ήταν περισσότερο αποδοτικό και ήρεμο. Με τον τρόπο αυτό ο Σαβέγια θα αρχίσει απόψε εναντίον του Ιράν. Άρχισαν όμως οι φήμες για τη δυσαρέσκεια του Μέσι εναντίον του 60χρονου τεχνικού. Ποιες φήμες? Είναι γνωστό πόσο γκρινιάρης είναι ο Μέσι. Είναι γνωστός ο ψευτοτσαμπουκάς του σε προπονητές όχι παγκόσμιας εμβέλειας. Είναι γνωστό πως επιθυμεί όλα να γυρίζουν γύρω του. Καλά είναι αυτά (σχήμα λόγου). Ο ίδιος γνωρίζει τη γνώμη έχουν γι’ αυτόν οι συμπαίκτες του? Πάντως όχι την καλύτερη. Ούτε απλώς καλή δεν είναι. Ούτε τυπική. Άρα τι μένει?

 

Σίγουρα ο Σαβέγια άλλαξε στιλ στο δεύτερο ημίχρονο γιατί έπεσαν πάνω του ο Μέσι και δυο τρεις άλλοι που δεν βολεύει τις κινήσεις τους το 5-3-2. Πάντως η εθνική Αργεντινής είναι σαν ενεργό ηφαίστειο. Αν, αποκλειστεί νωρίς, ή κάτι στραβώσει στα επόμενα παιχνίδια , τότε η έκρηξη θα είναι παταγώδης.

 

Το έργο της εναντίον του Ιράν, ακόμη και με κάθε τύπου αλλαγές, δεν θα είναι εύκολο. Οι Πέρσες διαθέτουν πεισματάρικη ομάδα, είναι οργανωμένοι αμυντικά και χάρη στη διορατικότητα του Πορτογάλου τεχνικού Κάρλος Κεϊρός είναι έτοιμοι ανά πάσα στιγμή να κάνουν τη ζημιά.

 

Εναντίον της Νιγηρίας (0-0) πέτυχε στον αμυντικό τομέα, αλλά υστέρησε οργανωτικά, επιθετικά. Ο Κεϊρός ζήτησε το σεβασμό όλων για μία ομάδα που δεν είχε την οικονομική δυνατότητα για να προετοιμαστεί σωστά.

 

«Το παιχνίδι εναντίον της Αργεντινής σίγουρα είναι το σπουδαιότερο στην ιστορία της εθνικής. Πολλοί λένε πως ο όμιλος έχει τρία φαβορί για την πρόκριση. Αδιαφορούν για το Ιράν. Καταλαβαίνω πως η Αργεντινή δύσκολα θα χάσει την πρωτιά. Όμως κι εμείς διεκδικούμε τη δεύτερη προνομιούχο θέση όπως η Βοσνία-Ερζεγοβίνη και η Νιγηρία.» υποστήριξε ο Κεϊρός.

 

Απέφυγε να αποκαλύψει με ποιόν τρόπο θα αγωνιστεί εναντίον της Αλμπισελέστε και ποια είναι τα σχέδια του για τους Μέσι, Αγουέρο και Ιγουαίν.

 

Η Αργεντινή συνάντησε μία φορά το Ιράν σε φιλικό παιχνίδι. Ήταν το Μάρτιο του 1977 στη Μαδρίτη για τον εορτασμό των 75 χρόνων της Ρεάλ (επρόκειτο για ένα μικρό τουρνουά). Ο αγώνας τελείωσε ισόπαλος 1-1, αλλά μετά οι Πέρσες έχασαν στα πέναλτι.

 

 ΓΗΠΕΔΟ: Εστάδιο Μινεϊράο, Μπέλο Οριζόντε

 

 ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μίλοραντ Μάζιτς (Σερβία)

 

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ: 19:00 – ΝΕΡΙΤ – ΝΕΡΙΤ HD

 

Σχετικά άρθρα