Μονοετής αποκλεισμός για τον Ταμγκό

Ο Τεντί Ταμγκό, δεν βρέθηκε τρεις φορές για να κάνει τεστ ντόπινγκ, μέσα στην τρέχουσα σεζόν κι όπως ήταν επόμενο ο παγκόσμιος πρωταθλητής σε κλειστό κι ανοιχτό στίβο, αλλά και ρέκορντμαν του τριπλούν σε κλειστό, τιμωρήθηκε άμεσα από την γαλλική Ομοσπονδία και τη IAAF, με έναν χρόνο αποκλεισμό.

Την ανακοίνωση αυτή έκανε σήμερα η ίδια η Γαλλική Ομοσπονδία, η οποία τιμώρησε για έναν χρόνο τον 25χρονο παγκόσμιο πρωταθλητή του τριπλούν, ο οποίος πέταξε ατ 18.04μ πέρυσι στην Μόσχα. Αφού είχε τρία non -show, μέσα στην σεζόν, που θεωρείται παράβαση των κανόνων περί ντόπινγκ, επόμενο ήταν να τιμωρηθεί και φυσικά θα χάσει κι αυτός το μεγάλο ραντεβού της χρονιάς, που είναι οι Πανευρωπαϊκοί της Ζυρίχης.

Το έψαχναν στα βουνά και στα λαγκάδια, στις ακτές και στα γυμναστήρια, όπου είχε δηλώσει ότι θα βρίσκεται, αλλά οι ελεγκτές δεν τα κατάφεραν, κι έτσι στον Τεντί Ταμγκό, έστειλαν το ραπόρτο της τιμωρίας. Ο Ταμγκό ως γνωστόν έχει παγκόσμιο ρεκόρ στον κλειστό στίβο με 17.92μ, από το 2011 στο Παρίσι και πέρυσι κέρδισε τον παγκόσμιο τίτλο στη Μόσχα με 18.04μ

Ο 25χρονος Τεντί Ταμγκό, που έχει προπονητή τον Κουβανό Ιβάν Πεντρόσο, είχε τραυματιστεί αμέσως μετά την Μόσχα, με αποτέλεσμα να μείνει εκτός δράσης για κάποιο διάστημα, είναι ένας από τους λίγους αθλητές, που έχουν καταφέρει να συνδυάζει καλά, τον κλειστό με τον ανοικτό στίβο. Και να πρωταγωνιστεί μάλιστα και στα δύο, καθώς είναι και παγκόσμιος πρωταθλητής στον κλειστό (το 2010 στην Ντόχα), αλλά και πρωταθλητής Ευρώπης (σε κλειστό στο Παρίσι το 2011), σε ένα από τα δυσκολότερα και επίπονα αγωνίσματα, όπως το τριπλούν.

Η Γαλλική Ομοσπονδία στην ανακοίνωσή της, αναφέρει μεταξύ άλλων τας εξής: «Η τιμωρία του έχει να κάνει με τις τρεις αναπάντητες «κλήσεις» για έλεγχο κι ως εκ τούτου θα εκτίσει ποινή αποκλεισμού ενός έτους». Ο Ταμγκό τιμωρείται αναδρομικά από 18 Μαρτίου 2014, αφού είχε τα τρία non show τον Δεκέμβριο του 2013, τον Ιανουάριο και τον Μάρτιο του 2014.

πηγή: stivosnews.gr

Σχετικά άρθρα