Αυλαία ομίλων στο Μουντιάλ, σενάρια και παρασκήνιο

Ανοίγει απόψε ο κύκλος της τελευταίας αγωνιστικής που θα κρίνει ποιες ομάδες θα περάσουν στους «16» και σε ποια θέση (ισχύει αυτό και για τις Κολομβία, Ολλανδία, Χιλή, Αργεντινή και Βέλγιο που έχουν ήδη προκριθεί). Αδρεναλίνη και αγωνία αναμένεται να χτυπήσουν… κόκκινο. Το pamesports.gr παρουσιάζει κριτήρια ισοβαθμίας, τα… σταυρώματα και τα «θέλω» κάθε ομάδα ξεκινώντας ασφαλώς από τον όμιλο της Ελλάδας.
 
Κριτήρια ισοβαθμίας:
1) Συνολική διαφορά τερμάτων στον όμιλο. 2) Καλύτερη επίθεση στον όμιλο. 3) Περισσότεροι βαθμοί στους αγώνες μεταξύ των ομάδων που ισοβαθμούν. 4) Διαφορά τερμάτων στους αγώνες μεταξύ των ομάδων που ισοβαθμούν. 5) Καλύτερη επίθεση στους αγώνες μεταξύ των ομάδων που ισοβαθμούν. 6) Κλήρωση από την οργανωτική επιτροπή της FIFA.
 
Σταύρωμα 3ου με 4ο όμιλο
Πρώτος 3ου ομίλου με δεύτερο 4ου ομίλου.
Πρώτος 4ου ομίλου με δεύτερο 3ου ομίλου.
 
3ος όμιλος
Ομάδα         Αγ.  Β.      Γκολ Δ.Τ.
1. Κολομβία 2     6      5-1    +4
2. Ακτή        2     3      3-3    0
3. Ιαπωνία   2     1      1-2    -1
4. Ελλάδα    2     1      0-3    -3
 
Τρίτη 24/06
Ακτή – Ελλάδα            23.00
Ιαπωνία – Κολομβία     23.00
 
1) Η Κολομβία έχει προκριθεί, αλλά την «καίει» να μην πέσει πάνω σε Ουρουγουάη ή Ιταλία. Οπότε θα περιμένει να δει την κατάταξη στον 4ο όμιλο (τα ματς γίνονται νωρίτερα) και αναλόγως θα πράξει με την Ιαπωνία. Εάν πάντως, τερματίσει πρώτη η Κόστα Ρίκα, η λογική λέει ότι η ίδια θα ηττηθεί από την Ιαπωνία μήπως και τερματίσει δεύτερη (θα γίνει εάν κερδίσει η Ακτή την Ελλάδα και καλύψει και το -4).
2) Η Ακτή με νίκη προκρίνεται (και πρώτη εάν χάσει η Κολομβία κα καλύψει η ίδια το -4). Με ισοπαλία περνάει εάν δεν κερδίσει η Ιαπωνία την Κολομβία καλύπτοντας και το +1. Με ήττα αποκλείεται.
3) Η Ιαπωνία με ισοπαλία ή ήττα αποκλείεται. Με νίκη θέλει ήττα της Ακτής ή ισοπαλία αυτής και να καλύψει η ίδια το -1 στη διαφορά τερμάτων.
4) Η Ελλάδα με ισοπαλία ή ήττα αποκλείεται. Με νίκη θέλει καλύτερο αποτέλεσμα από την Ιαπωνία ή εάν κερδίσουν και οι δύο να καλύψει το -2 στα γκολ.
 
Συμπερασματικά
Εάν η Κόστα Ρίκα τερματίσει πρώτη, η Κολομβία θα… ψαχτεί ώστε να βγει δεύτερη και η Εθνική μας θα θέλει ένα… θαύμα για να περάσει στην επόμενη φάση.
 
4ος όμιλος
Ομάδα                 Αγ.    Β.      Γκολ Δ.Τ.
1. Κόστα Ρίκα     2       6      4-1    +3
2. Ιταλία            2       3      2-2    0
3. Ουρουγουάη   2       3      3-4    -1
4. Αγγλία           2       0      2-4    -2
 
Τρίτη 24/06
Ιταλία – Ουρουγουάη   19.00
Κόστα Ρίκα – Αγγλία     19.00
 
1) Η Κόστα Ρίκα έχει προκριθεί, με νίκη ή ισοπαλία τερματίζει πρώτη. Με ήττα για να βγει δεύτερη θα πρέπει να καλύψει το +3 η Ιταλία ή το +4 η Ουρουγουάη.
2) Η Ιταλία με ισοπαλία ή νίκη προκρίνεται, με ήττα αποκλείεται. Για την πρωτιά θέλει ήττα της Κόστα Ρίκα και να καλύψει και το -3 στα γκολ.
3) Η Ουρουγουάη με ισοπαλία ή ήττα αποκλείεται. Με νίκη θέλει ήττα της Κόστα Ρίκα και να καλύψει το -4 για να τερματίσει πρώτη.
4) Η Αγγλία έχει αποκλειστεί.
 
Συμπερασματικά
Η πρωτιά δεν… καίει καμία εκ των Ιταλίας και Ουρουγουάη, αυτό που θέλουν είναι απλά να περάσουν στην επόμενη φάση. Θα πέσουν… κορμιά στο μεταξύ τους παιχνίδι. Οσον αφορά στην Κόστα Ρίκα θα ήθελε να τερματίσει πρώτη για το γόητρο, καθώς αγωνιστικά δεν την απασχολεί με ποια θα πέσει στην επόμενη φάση.
 
Σταύρωμα 1ου με 2ο όμιλο
Πρώτος 1ου ομίλου με δεύτερο 2ου ομίλου.
Πρώτος 2ου ομίλου με δεύτερο 1ου ομίλου.
 
1ος όμιλος
Ομάδα                 Αγ.    Β.      Γκολ Δ.Τ.
1. Βραζιλία         2       4      3-1    +2
2. Μεξικό           2       4      1-0    +1
3. Κροατία          2       3      5-3    +2
4. Καμερούν       2       0      0-5    -5
 
Δευτέρα 23/06
Καμερούν – Βραζιλία 23.00
Κροατία – Μεξικό     23.00
 
1) Η Βραζιλία έχει προκριθεί, με νίκη τερματίζει πρώτη εάν δεν καλύψει το +1 το Μεξικό. Με ισοπαλία πέφτει δεύτερη εάν έχει νικητή το Κροατία – Μεξικό. Με ήττα βγαίνει δεύτερη ανεξαρτήτως αποτελέσματος στο άλλο ματς του ομίλου.
2) Το Μεξικό με ισοπαλία ή νίκη προκρίνεται. Εάν κερδίσει και καλύψει το -1 από τη Βραζιλία ή δεν νικήσει το Καμερούν η Βραζιλία, θα τερματίσει πρώτο. Με ήττα αποκλείεται.
3) Η Κροατία με νίκη περνάει (και πρώτη εάν δεν νικήσει η Βραζιλία το Καμερούν), με ισοπαλία ή ήττα αποκλείεται.
4) Το Καμερούν έχει ήδη αποκλειστεί.
 
Συμπερασματικά
Η Βραζιλία μπορεί να επιλέξει αντίπαλο, αφού τα ματς του 2ου ομίλου με τον οποίο «σταυρώνει» γίνονται νωρίτερα. Το πρόβλημα είναι ότι αντιμετωπίζει μία εκ των χειρότερων ομάδων στο τουρνουά (Καμερούν) και πιθανή γκέλα δεν θα της συγχωρεθεί από το κοινό της. Αγωνιστικά, με τα χάλια που έχει δεν παίζει ρόλο εάν θα παίξει με τη Χιλή ή την Ολλανδία. Το Κροατία – Μεξικό δεν πιάνεται από πουθενά.
 
2ος όμιλος
Ομάδα                 Αγ.    Β.      Γκολ Δ.Τ.
1. Ολλανδία        2       6      8-3    +5
2. Χιλή              2       6      5-1    +4
3. Αυστραλία      2       0      3-6    -3
4. Ισπανία          2       0      1-7    -6
 
Δευτέρα 23/06
Αυστραλία – Ισπανία 19.00
Ολλανδία – Χιλή      19.00
 
1) Η Ολλανδία με νίκη ή ισοπαλία βγαίνει πρώτη. Με ήττα δεύτερη.
2) Η Χιλή με νίκη τερματίζει πρώτη, με ισοπαλία ή ήττα δεύτερη.
3) Η Αυστραλία με ισοπαλία ή νίκη τερματίζει τρίτη. Με ήττα πέφτει στην τέταρτη θέση.
4) Η Ισπανία με νίκη γλιτώνει τον απόλυτο διασυρμό τερματίζοντας τρίτη. Εάν καταφέρει και ηττηθεί από την Αυστραλία βγαίνει τελευταία.
 
Συμπερασματικά
Ολλανδία και Χιλή θα κονταροχτυπηθούν για την 1η θέση ώστε να γλιτώσουν τη Βραζιλία. Δεν φοβούνται αυτή, αλλά τον ρέφερι που θα βρουν μπροστά τους σε αυτό το ματς. Λογικά θα ανοίγει το παιχνίδι όσο περνάει η ώρα, αφού η Χιλή δεν βολεύεται με την ισοπαλία. Στο Αυστραλία – Ισπανία, όλα είναι ανοιχτά με τους απογοητευμένους παγκόσμιους πρωταθλητές!
 
Σταύρωμα 5ου με 6ο όμιλο
Πρώτος 5ου ομίλου με δεύτερο 6ου ομίλου.
Πρώτος 6ου ομίλου με δεύτερο 5ου ομίλου.
 
5ος όμιλος
Ομάδα                 Αγ.    Β.      Γκολ Δ.Τ.
1) Γαλλία           2      6       8-2    +6
2) Ισημερινός     2      3       3-3    0
3) Ελβετία          2      3       4-6    -2
4) Ονδούρα        2      0       1-5    -4
 
Τετάρτη 25/06
Ισημερινός – Γαλλία     23.00
Ονδούρα – Ελβετία      23.00
 
1)  Η Γαλλία με ισοπαλία ή νίκη περνάει πρώτη. Με ήττα για να μείνει δεύτερη θα πρέπει να καλύψουν, είτε ο Ισημερινός το +6, είτε η Ελβετία το +8, ενώ αποκλείεται εάν καλύψουν αμφότερες τις προαναφερθείσες διαφορές τερμάτων.
2) Ο Ισημερινός θέλει καλύτερο αποτέλεσμα από την Ελβετία, σε περίπτωση νίκης και των δύο, προκρίνεται εάν η Ελβετία δεν καλύψει το +2.
3) Η Ελβετία θέλει καλύτερο αποτέλεσμα από τον Ισημερινό ή εάν κερδίσουν και οι δύο να καλύψει το -2 στα γκολ.
4) Η Ονδούρα με νίκη προκρίνεται εάν χάσει ο Ισημερινός και καλύψει το -4 μαζί του.
 
Συμπερασματικά
Η Γαλλία δεν χάνει ουσιαστικά την πρωτιά, οπότε δεν είναι απίθανο να παρουσιαστεί χαλαρή ώστε να περάσει μία ακόμη λατινοαμερικάνικη ομάδα στην επόμενη φάση. Η ΦΙΦΑ θέλει γεμάτα γήπεδα και ο Ισημερινός είναι πολύ πιο κοντά στη Βραζιλία από τη Ελβετία! Οσον αφορά στο Ονδούρα – Ελβετία θα γίνει στο Μανάους όπου θα έχει υψηλή ζέστη και θερμοκρασία, ενώ δεν ξεχνάμε ότι πέφτουν σαν… καμικάζι οι παίκτες της Ονδούρας πάνω στην μπάλα. Εάν τους παίξει καλά και η διαιτησία, δεν θέλει και πολύ να έχουμε καμία έκπληξη!
 
6ος όμιλος
Ομάδα         Αγ.  Β.      Γκολ Δ.Τ.
1. Αργεντινή       2       6      3-1    +2
2. Νιγηρία          2       4      1-0    +1
3. Ιράν              2       1      0-1    -1
4. Βοσνία           2       0      1-3    -2
 
Τετάρτη 25/06
Βοσνία – Ιράν                19.00
Νιγηρία – Αργεντινή        19.00
 
1) Η Αργεντινή έχει προκριθεί, με ισοπαλία ή νίκη περνάει πρώτη, με ήττα δεύτερη.
2) Η Νιγηρία με ισοπαλία ή νίκη προκρίνεται, με τρίποντο και ως πρώτη. Με ήττα αποκλείεται εάν κερδίσει το Ιράν τη Βοσνία και καλύψει και το +2 στα γκολ.
3) Το Ιράν με ισοπαλία ή ήττα αποκλείεται. Με νίκη θέλει ήττα της Νιγηρίας και να καλύψει και το -2 στα γκολ.
4) Η Βοσνία έχει αποκλειστεί.
 
Συμπερασματικά
Η Αργεντινή δεν θα… σκοτωθεί για να νικήσει τη Νιγηρία, λογικά πάντως, θα το πάρει το ματς, είναι τεράστια η διαφορά μεταξύ τους. Το Ιράν μπορεί να εκμεταλλευτεί την αδιαφορία – απογοήτευση της Βοσνίας και να παλέψει μέχρι το τέλος για την πρόκριση.
 
Σταύρωμα 7ου με 8ο όμιλο
Πρώτος 7ου ομίλου με δεύτερο 8ου ομίλου.
Πρώτος 8ου ομίλου με δεύτερο 7ου ομίλου.
 
7ος όμιλος
Ομάδα         Αγ.  Β.      Γκολ Δ.Τ.
1. Γερμανία                   2    4      6-2    +4
2. ΗΠΑ                         2    4      4-3    +1
3. Γκάνα                       2    1      3-4    -1
4. Πορτογαλία                2    1      2-6    -4
 
Πέμπτη 26/06
ΗΠΑ – Γερμανία              19.00
Πορτογαλία – Γκάνα        19.00
 
1) Η Γερμανία με νίκη ή ισοπαλία προκρίνεται ως πρώτη. Με ήττα περνάει ως δεύτερη, αποκλείεται αν καλύψει η Γκάνα το +5 ή η Πορτογαλία το +8!
2) Οι ΗΠΑ με νίκη βγαίνουν πρώτες, με ισοπαλία δεύτερες, με ήττα μπορεί να αποκλειστούν εάν η Γκάνα καλύψει το +2 ή η Πορτογαλία το +5.
3) Η Γκάνα με ισοπαλία ή ήττα αποκλείεται, με νίκη θέλει ήττα της Γερμανίας και να καλύψει το -5 ή ήττα των ΗΠΑ και να καλύψει το -2.
4) Η Πορτογαλία με ισοπαλία ή ήττα αποκλείεται, με νίκη θέλει ήττα της Γερμανίας και να καλύψει το -8 ή ήττα των ΗΠΑ και να καλύψει το -5.
 
Συμπερασματικά
Με μία ισοπαλία Γερμανία και ΗΠΑ περνάνε χεράκι στην επόμενη φάση. Θυμίζουμε ότι στον πάγκο της Αμερικής είναι ο Κλίνσμαν, εξ ου και έχει πάρει την… κατηφόρα το «Χ». Μπορεί πάντως να σπάσει η ισοπαλία εάν τα νέα από το Πορτογαλία – Γκάνα είναι ευχάριστα, οπότε οποιοδήποτε ποντάρισμα γίνει, θα πρέπει να είναι στο live.
 
8ος όμιλος
Ομάδα         Αγ.  Β.      Γκολ Δ.Τ.
1. Βέλγιο      2    6      3-1    +2
2. Αλγερία     2    3      5-4    +1
3. Ρωσία       2    1      1-2    -1
4. Ν. Κορέα   2    1      3-5    -2
 
Πέμπτη 26/06
Αλγερία – Ρωσία             23.00
Ν. Κορέα – Βέλγιο          23.00
 
1) Το Βέλγιο έχει προκριθεί, με νίκη ή ισοπαλία περνάει ως πρώτο, με ήττα χάνει την πρωτιά εάν η Αλγερία κερδίσει τη Ρωσία.
2) Η Αλγερία με νίκη προκρίνεται. Με ισοπαλία περνάει εάν δεν νικήσει η Νότια Κορέα ή κερδίσει, αλλά δεν καλύψει το +3. Με ήττα αποκλείεται.
3) Η Ρωσία με ισοπαλία ή ήττα αποκλείεται, με νίκη προκρίνεται αρκεί να μην καλύψει το +1 η Νότια Κορέα.
4) Η Ν. Κορέα με νίκη περνάει εάν 1) έρθει ισοπαλία με 1-1, 2-2 και ούτω καθεξής το Αλγερία – Ρωσία και η ίδια νικήσει το Βέλγιο με τέσσερα γκολ και πάνω. 2) Λήξει 0-0 το Αλγερία – Ρωσία και η ίδια νικήσει το Βέλγιο με τρία γκολ και πάνω. 3) Εάν νικήσει η Ρωσία και παράλληλα κερδίσει η ίδια το Βέλγιο καλύπτοντας και το -1 (με τους Ρώσους). Με ισοπαλία ή ήττα αποκλείεται.
 
Συμπερασματικά
Το Βέλγιο θα το χτυπήσει το ματς με τη Νότιο Κορέα εάν η Γερμανία έχει τερματίσει πρώτη στον όμιλό της (παίζει νωρίτερα και το πλέον λογικό είναι να βγει 1η). Στο Αλγερία – Ρωσία είναι όλα ανοιχτά, βάσει ποιότητας οι Ρώσοι είναι ένα κλικ καλύτεροι, αλλά μέχρι τώρα δεν έχουν παίξει μπάλα.
 
 

Σχετικά άρθρα