Αρχική / Ψυχολογία / Real Life / Εθισμός εξαρτήσεις / Αλκοολισμός: Ο άνδρας μου πίνει πολύ τι να κάνω;
Αλκοολισμός: Ο άνδρας μου πίνει πολύ τι να κάνω;  thumbnail

Αναστασία, 40 ετών

Θα ήταν καλό να κάνει μια προσπάθεια να τον βοηθήσει αρχικά από τη στιγμή που είναι ένας άνθρωπος που συνδέεται μαζί του. Μπορεί να επισκεφτεί έναν ειδικό αλλά μπορεί επίσης να συμβουλευτεί και κάποιες γραμμές βοήθειας για να της εξηγήσουν πώς θα μπορούσε να τον βοηθήσει ή να παράσχει στήριξη στον σύζυγο

Αλκοολισμός: Ο άνδρας μου πίνει πολύ τι να κάνω;

Αναγνώστριά μας ζητά τη συμβουλή των ειδικών μας:


Γεια σας,δεν θελω αλλο τον συζυγό μου γιατί πινει τι να κανω;


Αγαπητέ αναγνώστη, απευθύναμε το ερώτημά σου στην ψυχολόγο, Μαρία Φωτιάδου.


Mαρία Φωτιάδου


Θα ήταν καλό να κάνει μια προσπάθεια να τον βοηθήσει αρχικά από τη στιγμή που είναι ένας άνθρωπος που συνδέεται μαζί του. Μπορεί να επισκεφτεί έναν ειδικό αλλά μπορεί επίσης να συμβουλευτεί και κάποιες γραμμές βοήθειας για να της εξηγήσουν πώς θα μπορούσε να τον βοηθήσει ή να παράσχει στήριξη στον σύζυγο αλλά και στον εαυτό της. Είναι καλό να του μιλήσει πριν πάρει οποιαδήποτε απόφαση. Να εξηγήσει ότι δεν είναι κάτι μέσα στο οποίο θα ήθελε να συνεχίσει να ζει. Και από εκεί και πέρα αφού και ο ίδιος θελήσει να συμμεριστεί και την άποψή της να αναζητήσουν από κοινού βοήθεια. Αν η ίδια παρόλα αυτά δεν θέλει καθόλου να προσπαθήσουν για τη σχέση τους ,. Δε θέλει πια να είναι εκεί μπορεί να του μιλήσει και εξηγήσει το τι συμβαίνει να συνεχίσει μόνη της τη ζωή της. Και εδώ θα μπορούσε να ζητήσει τη γνώμη ενός ειδικού. Δε γνωρίζουμε πολλά πράγματα για τη συγκεκριμένη περίπτωση. Αλλά σίγουρα η γνώμη του ειδικού είναι αναγκαία ακόμα και αν αντιμετωπίζει ή αντιμετωπίσει κάποια στιγμή και πιο σοβαρά προβλήματα όπως βία στη σχέση ή θέματα με τα παιδιά αν έχουν. Μια πρώτη αρχή είναι να επικοινωνήσει με κάποιες γραμμές για να της δώσουν μια πρώτη εικόνα σχετικά με το τι πρέπει να κάνει.


 


Ανώνυμοι Αλκοολικοί Απευθύνεται σε ανθρώπους με προβλήματα αλκοολισμού, που οργανώνουν συναντήσεις αυτοβοήθειας στις οποίες μπορείτε να συμμετέχετε ανώνυμα και δωρεάν. 
Ιnfo Τηλ.: 210-52.20.416 (κεντρικά γραφεία), 210-42.24.142 (ομάδα Φαλήρου «Ελπίδα»)


Ψυχική υγεία 
Γραμμή Ψυχοκοινωνικής Στήριξης: 197 και 210-197 
(για κλήσεις εκτός Αττικής) 


Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ): 1145 


 

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X