Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Η διάδοχος του Χάρη Θεοχάρη είναι άνθρωπος της αγοράς
Η διάδοχος του Χάρη Θεοχάρη είναι άνθρωπος της αγοράς thumbnail

Η διάδοχος του Χάρη Θεοχάρη είναι άνθρωπος της αγοράς

Οι ακαδημαϊκές περγαμηνές, η μάχιμη δικηγορία, οι βαθιές γνώσεις χειρισμού φορολογικών θεμάτων και η εμπειρία από τη θητεία της ως στέλεχος της αγοράς ήταν τα κριτήρια που έγειραν τη ζυγαριά στην επιλογή της Αικατερίνης Σαββαΐδου ως νέας Γενικής Γραμματέως Δημοσίων Εσόδων. 

Ο διάδοχος του Χάρη Θεοχάρη επελέγη χθες μετά από έρευνα τριών εβδομάδων και τη μελέτη 75 αιτήσεων για τη θέση αυτή. Βαρύνοντα ρόλο στην επιλογή της Αικατερίνης Σαββαΐδου έπαιξαν τόσο ο υπουργός Οικονομικών, όσο και ο Pierre Lepetit Γενικός Επιθεωρητής του Υπουργείου Οικονομικών της Γαλλίας, στέλεχος της Task Force για την Ελλάδα. 

Ο Γκίκας Χαρδούβελης μετά από προσωπική συνέντευξη από μια λίστα οκτώ ατόμων επέλεξε τη δικηγόρο παρ΄ Αρείω Πάγω και πανεπιστημιακό. Βαρύνοντα λόγο στην τελική επιλογή έπαιξε το βιογραφικό της, καθώς είναι και έμπειρο στέλεχος της αγοράς έχοντας θητεύσει επί σειρά ετών σε μεγάλη ελεγκτική εταιρία. 

Η «σιδηρά κυρία» του κρατικού εισπρακτικού μηχανισμού, δικηγόρος και ταυτόχρονα οικονομολόγος εκτός από το βαρύ βιογραφικό έχει και εμπειρία από προηγούμενη θητεία στο υπουργείο Οικονομικών. 

Η Αικατερίνη Σαββαΐδου στο παρελθόν είχε διατελέσει νομική σύμβουλος του υφυπουργού Οικονομικών Αντώνη Μπέζα, ήταν μέλος της Επιτροπής που σχεδίασε τον Κώδικα Φορολογικών Διαδικασιών, ενώ είχε συμμετάσχει και στο γνωμοδοτικό συμβούλιο που είχε ορίσει ο Γιάννης Στουρνάρας και το οποίο έλεγχε τις επιδόσεις της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, προτείνοντας -συμβουλευτικά- δράσεις που θα έπρεπε να γίνουν. 

Η νέα Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων θα αναλάβει άμεσα τα καθήκοντά της, ενώ τυπικά ο διορισμός της θα περάσει από το υπουργικό συμβούλιο


Real.gr 

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X