Αρχική / Ψυχολογία / Real Life / Διατροφικές διαταραχές / Όλοι μου λένε ότι είμαι όμορφη αλλά εγώ νιώθω χάλια: Γιατί;
Όλοι μου λένε ότι είμαι όμορφη αλλά εγώ νιώθω χάλια: Γιατί;  thumbnail

Mαρία, 29 ετών

Καλησπέρα. Είμαι 29 ετών. Ολοι βλέπουν σε εμένα μια όμορφη κοπέλα. Το θέμα είναι οτι ποτε δε μ άρεσε η εμφανισή μ κ πιο πολυ το σώμα. Φέτος όμως τα πράγματα χειροτέρεψαν. Είμαι 1.78 και 60 κιλά. Βλέπω τα πόδια μου όταν περπατάω και έχω παντού κυτταρίτιδα. Ολοι λένε δεν έχω. Εγώ νιώθω οτι έχς το χειρότερο σώμα στον κοσμο. Πώς γίνεται να το βλέπω μόνο εγώ; Εγώ δεν πάω καλά η οι άλλοι μου λένε ψέματα.

Όλοι μου λένε ότι είμαι όμορφη αλλά εγώ νιώθω χάλια: Γιατί;

Αναγνώστριά μας ρωτά:


Καλησπέρα. Είμαι 29 ετών. Ολοι βλέπουν σε εμένα μια όμορφη κοπέλα. Το θέμα είναι οτι ποτε δε μ άρεσε η εμφανισή μ κ πιο πολυ το σώμα. Φέτος όμως τα πράγματα χειροτέρεψαν. Είμαι 1.78 και 60 κιλά. Βλέπω τα πόδια μου όταν περπατάω και έχω παντού κυτταρίτιδα. Ολοι λένε δεν έχω. Εγώ νιώθω οτι έχω το χειρότερο σώμα στον κοσμο. Πώς γίνεται να το βλέπω μόνο εγώ; Εγώ δεν πάω καλά η οι άλλοι μου λένε ψέματα.


Αγαπητή αναγνώστρια. Στο ερώτημά σας απαντά ο ψυχολόγος- ομαδικός θεραπευτής Δημήτρης Κατσαρός. 


 Δημήτρης Κατσαρός

 

Έχω την αίσθηση πως η δυσπιστία απέναντι στο αν είστε όμορφη η όχι έχει να κάνει με το πως εισπράττετε εν γένει την άποψη των άλλων για σας. Μπορεί αυτό να φαίνεται και να εκφράζεται έντονα στο συγκεκριμένο θέμα γιατί αυτή την περίοδο σας αφορά έντονα η σωματική σας εμφάνιση. Όμως δεν είναι απαραίτητα κάτι που έχει να κάνει με το σώμα σας. Πιστεύω πως το δίλημμά σας σχετικά με το αν "πάτε καλά" ή αν σας λένε ψέματα οι άλλοι έχει να κάνει και με το πόσο άνετα νιώθετε να δείχνετε πως "πάτε καλά". Πολλές φορές όταν φοβόμαστε ότι οι άλλοι θα πάνε με τα νερά μας δεν τους αναφέρουμε τις ανησυχίες μας. Ακόμα περισσότερες όταν φοβόμαστε πως θα μας κακολογήσουν ή θα μας ζηλέψουν δεν τους αναφέρουμε την καλή μας διάθεση. Έτσι υπάρχει πάντα κάτι που κρατάμε κρυφό από φόβο μήπως ο απέναντί μας συντονιστεί μ'άυτό που φοβόμαστε ν'ακούσουμε ή μ'αυτό που φοβάται να μας πει μήπως μας πληγώσει. Η αλήθεια είναι ότι χρειάζεστε ένα καλό "καθρέφτη". Και μ'αυτό εννοώ έναν άνθρωπο που θα σας μιλήσει με ειλικρίνεια για το τι βλέπει σε σας χωρίς φόβο. Αναζητήστε έναν άνθρωπο που να νιώθετε πως τον εμπιστεύεστε.


[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X