Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Photoespagna 2014 – Το μεγαλύτερο φεστιβάλ φωτογραφίας στην Ευρώπη
Photoespagna 2014 - Το μεγαλύτερο φεστιβάλ φωτογραφίας στην Ευρώπη thumbnail

Photoespagna 2014 – Το μεγαλύτερο φεστιβάλ φωτογραφίας στην Ευρώπη

Στο φετινό φεστιβάλ φωτογραφίας οι Ισπανοί μιλάνε με εικόνες.


Κάθε καλοκαίρι η Μαδρίτη γίνεται η πρωτεύουσα της φωτογραφίας με το μεγάλο διεθνές φεστιβάλ φωτογραφίας και εικαστικών τεχνών Photoespaña να εξελίσσεται μέσα στην πόλη της. Φέτος μάλιστα η γνωστή διοργάνωση αλλάζει το κέντρο βάρος της και αφιερώνει για πρώτη φορά όλη τη διοργάνωση στην καλλιτεχνική παραγωγή μίας χώρας, ξεκινώντας από τον εαυτό της. Έτσι το Photoespaña τιμάει φέτος την χώρα που το γέννησε και παρουσιάζει την ισπανική δημιουργία μέσα από 108 εκθέσεις και τη συμμετοχή 440 καλλιτεχνών, όπου ανάμεσά τους συναντάμε και μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της σύγχρονης φωτογραφίας. Ανάμεσά τους αξίζει να αναφερθούμε στα παρακάτω πρότζεκτ:
Η «Αυτοπροσωπογραφία» του Alberto García-Alix με εικόνες από τα τέλη της δεκαετίας του '70 μέχρι σήμερα που αποτελεί ίσως την πιο προσωπική και αυτοβιογραφική έκθεση ολόκληρης της διοργάνωσης ενός από τους μεγαλύτερους Ισπανούς φωτογράφους του 20ού αιώνα.
«Ο αμερικανικός τρόπος ζωής» του Josep Renau, ο οποίος καταγγέλλει τον ιμπεριαλισμό των ΗΠΑ και την εξαγωγή του αμερικανικού τρόπου ζωής στον υπόλοιπο κόσμο και τη δουλειά της κολεκτίβας «La Palangana», που το ξεκίνημα της το 1950 αποτέλεσε ένα σημείο καμπής στην ισπανική φωτογραφία. Με βαθιά ρεφορμιστική διάθεση, οι δημιουργοί της «Palangana» δούλεψαν στις παρυφές των πόλεων, επικεντρώθηκαν στον απλό άνθρωπο, την καθημερινότητα του και κατάφεραν να εισάγουν την ισπανική φωτογραφία στη σύγχρονη εποχή. Το Photoespaña θα διαρκέσει μέχρι 27 Ιουλίου και θα εξαπλώνεται με ποικίλες δραστηριότητες σε όλη τη Μαδρίτη.


[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X