Μιλφειγ τραγανό με ξύσμα σοκολάτας

<p>Ένα γλυκό πολυσυζητημένο και με φανατικούς λάτρεις.</p>
<p>Με αυτή την συνταγή έχετε μετά και από 3 ημέρες τις σφολιάτες τραγανές ενώ η γεύση του</p>
<p>δημιουργεί ωραίες εκπλήξεις.</p>
<p>Υλικά:</p>
<p>Για την κρέμα πατισερί:</p>
<p>● 6 κρόκοι από μικρά αυγά (63­65 γρ το ένα)</p>
<p>● 280 γρ. ζάχαρη λευκή</p>
<p>● 100 γρ. κορν φλάουρ</p>
<p>● 1 λίτρο φρέσκο γάλα πλήρες</p>
<p>● 100 γρ. βούτυρο</p>
<p>● 2 βανίλιες</p>
<p>● λίγη σοκολάτα κουβερτούρα τρίμμα</p>
<p>Για τη σαντιγί:</p>
<p>● 330ml. κρέμα γάλακτος των 35% λιπαρά</p>
<p>● 70 γρ. άχνη ζάχαρη</p>
<p>Για τη βάση:</p>
<p>● 1 συσκευασία σφολιάτας των 2 φύλλων</p>
<p>● Άχνη ζάχαρη</p>
<p>Εκτέλεση:</p>
<p>Κρέμα πατισερί:</p>
<p>Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε με ένα σύρμα χειρός ή μίξερ τους κρόκους με τη μισή ζάχαρη</p>
<p>μέχρι να αφρατέψουν.</p>
<p>Προσθέτουμε 2­3 κ. σούπας από το γάλα, τις βανίλιες και το κορν φλάουερ και χτυπάμε ξανά με</p>
<p>το σύρμα για να ανακατευτούν καλά.</p>
<p>Παράλληλα σε μια κατσαρόλα βάζουμε το υπόλοιπο γάλα και την υπόλοιπη ζάχαρη χωρίς να</p>
<p>την ανακατέψουμε και βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά.</p>
<p>Όταν βράσει το μείγμα του γάλακτος ­ ζάχαρης ρίχνουμε λίγο από αυτό σιγά ­ σιγά στο μπολ με</p>
<p>τα αυγά με μια κουτάλα, ανακατεύουμε ταυτόχρονα με το σύρμα ώστε τα αυγά να αρχίζουν να</p>
<p>παίρνουν την θερμοκρασία του γάλακτος αλλά να μην ψηθούν σαν ομελέτα. Ρίχνουμε άλλες 3 ­ 4</p>
<p>κουτάλες από το γάλα στα αυγά ανακατεύοντας και ρίχνουμε το μείγμα μας από το μπόλ πίσω</p>
<p>στην κατσαρόλα με το γάλα και ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να δέσει η κρέμα μας,</p>
<p>χαμηλώνοντας λίγο την θερμοκρασία. Θέλει καλό ανακάτεμα στην χαμηλή φωτιά για να μην</p>
<p>πιάσει στον πάτο της κατσαρόλας και καεί η κρέμα μας.</p>
<p>Όταν δούμε να πήζει ελέγχουμε δοκιμάζοντας αν έχει ψηθεί και δεν μυρίζει το αλεύρι στο μείγμα.</p>
<p>Όταν έχει πήξει και είναι έτοιμη βάζουμε την κρέμα σε ένα ταψάκι, σκεπάζουμε με μεμβράνη η</p>
<p>οποία θα ακουμπάει πάνω στην επιφάνεια της κρέμας για να μην κάνει κρούστα και αφού γίνει</p>
<p>χλιαρή την βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει εντελώς.</p>
<p>Σφολιάτα:</p>
<p>Ανοίγουμε καλά τα φύλλα σφολιάτας αφού έχουν ξεπαγώσει καλά και με ένα μαχαίρι κόβουμε</p>
<p>το κάθε φύλλο σε μικρά παραλληλόγραμμα ή σε 6 ή σε 9. Βάζουμε δίπλα σε ένα μπόλ την άχνη</p>
<p>και πασπαλίζουμε και από τις δυο μεριές το κάθε κομμάτι, τα τοποθετούμε σε ταψί με</p>
<p>λαδόκολλα και ψήνουμε για περίπου 18­20 λεπτά στους 190 βαθμούς στον αέρα.</p>
<p>Θα χρειαστούμε 2 ταψιά, τα βάζουμε ταυτόχρονα στον φούρνο αλλά στα 10 λεπτά που</p>
<p>ψήνονται ανοίγουμε και αλλάζουμε το πάνω ταψί με το κάτω, για να ψηθούν σωστά και τα 2.</p>
<p>Τα βγάζουμε και αφήνουμε να κρυώσουν καλά σε σχάρα.</p>
<p>Μετά τα τοποθετούμε σε μεγάλο μπόλ που έχουμε βάλει μέσα μία χούφτα ρύζι για να τραβάει</p>
<p>την υγρασία για να διατηρήσουν την τραγανή τους υφή και κλείνουμε με μεμβράνη.</p>
<p>Σαντιγί:</p>
<p>Χτυπάμε την κρέμα σε σαντιγί μαζί με την άχνη ζάχαρη σε μεσαία ταχύτητα στο μίξερ.</p>
<p>Καταλαβαίνουμε ότι είναι έτοιμη στην υφή της όταν σηκώνουμε με μία κουτάλα την σαντιγί και</p>
<p>δεν στάζει αλλά είναι πηχτή και σταθερή.</p>
<p>Όταν γίνει την ανακατεύουμε απαλά κουτάλα­ κουτάλα στην κρέμα μπανάνας και κρατάμε στην</p>
<p>άκρη.</p>
<p>Στήσιμο γλυκού:</p>
<p>Το ιδανικό είναι να στήνουμε το κάθε μιλφειγ μας όποτε θέλουμε να το σερβίρουμε και να μην το</p>
<p>έχουμε έτοιμο από πριν στο ψυγείο γιατί χάνει λίγο από την τραγανή του υφή.</p>
<p>Βάζουμε στο πιάτο ή στην πιατέλα μας κρέμα για να σταθεροποιήσουμε έτσι το γλυκό μας, απο</p>
<p>πάνω σφολιάτα, κρέμα, σφολιάτα, κρέμα. Ενδιάμεσα σε κάθε στρώση βάζουμε με τριμμένη</p>
<p>κουβερτούρα. Τέλος πάνω σε κάθε μιλφέϊγ μας τρίβουμε σφολιάτα και λίγη ακόμη σοκολάτα.</p>
<p>Μυστικά: Τις σφολιάτες δεν τις τρυπάμε με το πιρούνι γιατί θα γίνουν τελείως επίπεδες.</p>
<p>Πασπαλίζουμε με άχνη γιατί δημιουργείται μία κρούστα που αυτή τις προστατεύει ώστε να μην</p>
<p>μαλακώσουν. Με αυτό το τρόπο απολαμβάνουμε τραγανό φύλλο.</p>
<p>Αν θέλετε πιο αφράτη κρέμα πατισερί αυξήστε την σαντιγί σας στα :</p>
<p>500 ml. κρέμα γάλακτος των 35% λιπαρά</p>
<p>100 γρ. άχνη ζάχαρη</p>
<p>Απαιτούμενος χρόνος: 2 ώρες σύνολο</p>
<p>Καλή επιτυχία !</p>
<p>Νιόβη Αναζίκου</p>

Σχετικά άρθρα