Χωρίς Ντε Ρόσι και με αλλαγές η Ιταλία

Το έχει η μοίρα της να πηγαίνει σε φινάλε θρίλερ στους ομίλους, ποτέ δεν παίρνει εύκολη πρόκριση και τώρα σε ένα 90λεπτο με την Ουρουγουάη θα παίξει την πρόκριση της στους «16», ενώ περνάει και με ισοπαλία.

Ο Τσέζαρε Πραντέλι τόνισε στη Συνέντευξη Τύπου: «Δεν λέω τίποτα για να μην δώσω πλεονεκτήματα στον αντίπαλο και γιατί θέλω να κρατήσω όλους τους παίκτες σε αγωνία μέχρι την τελευταία στιγμή. Δεν μπορώ να δώσω την ενδεκάδα. Τελευταία μιλάμε πολύ για την τακτική, αλλά δεν ξεχνάμε τους υπόλοιπους παράγοντες. Πρέπει να είμαστε αποφασιστικοί, να τρέξουμε και να παλέψουμε όπως η Ουρουγουάη. Δεν γίνεται να χάνουμε μονομαχίες επειδή δεν πάμε στην μπάλα με αποφασιστικότητα. Η Ουρουγουάη έχει το πατριωτικό αίσθημα, εμείς δεν το έχουμε ως έθνος. Είμαστε εδώ για να εκπροσωπήσουμε την Ιταλία, δεν πρέπει να έχουμε λιγότερο πάθος από τον αντίπαλο».

Στο αγωνιστικό κομμάτι ο Πραντέλι ετοιμάζει αλλαγές, ενώ δεν θα έχει στη διάθεσή του τον Ντε Ρόσι, ο χαφ της Ρόμα τραυματίστηκε την Παρασκευή. Στην άκρη το 4-1-4-1, ο Πραντέλι επιστρατεύει το 3-5-2 «κοπιάροντας» το σύστημα της Γιουβέντους, ενώ στην επίθεση θα δούμε πρώτη φορά τον Ιμόμπιλε, τον παίκτη που «ζητά» η κοινή γνώμη. Αμυνα όλη… Γιουβέντους με τον Μπονούτσι να κάνει το ντεμπούτο του στη διοργάνωση, δίπλα σε Κιελίνι, Μπαρτσάλι, στη μεσαία γραμμή ο Βεράτι θα πλαισιώσει άλλους δύο γιουβεντίνους (Πίρλο, Μαρκίζιο), ενώ θα ντεμπουτάρει και ο Ντε Σίλιο στην αριστερή πτέρυγα με τον Νταρμιάν να επιστρέφει στα δεξιά.

Πιθανή ενδεκάδα: Μπουφόν – Μπαρτσάλι, Μπονούτσι, Κιελίνι – Νταρμιάν, Βεράτι, Πίρλο, Μαρκίζιο, Ντε Σίλιο – Μπαλοτέλι, Ιμόμπιλε

Σχετικά άρθρα