Το μεγάλο αουτσάιντερ!

Η Κόστα Ρίκα δεν ήταν τόσο εντυπωσιακή όσο στα προηγούμενα παιχνίδια, ωστόσο με το 0-0 πανηγύρισε την πρόκριση και την πρωτιά του ομίλου κόντρα σε όλα τα προγνωστικά.

Η Κόστα Ρίκα κόντρα σε όλα τα προγνωστικά (πριν από την έναρξη του Μουντιάλ) κατάφερε να συγκεντρώσει 7 βαθμούς και να προκριθεί ως πρώτη από έναν όμιλο που την είχαν ξεγραμμένη. Αυτή τη φορά οι Άγγλοι δεν έκαναν το μεγάλο λάθος στην άμυνα, αλλά, ήταν απογοητευτικοί στην τελική προσπάθεια και μοιράια το 0-0 σφράγισε το «αδιάφορο» ματς του ομίλου.

Α’ Ημίχρονο: Με πολλές αλλαγές παρουσιάστηκε η Αγγλία σε σχέση με τα προηγούμενα δύο παιχνίδια. Δίχως ουσιαστικό στόχο, αλλά, με ενδεκάδα που μπορούσε να τρέξει πολύ και να απαντήσει στο γρήγορο παιχνίδι των Κοσταρικανών. Μάλλον αδίκησε το πρώτο ημίχρονο το 0-0, καθώς και φάσεις υπήρχαν και πολύ διάθεση από τις δύο ομάδες. Η μεγάλη στιγμή της Κόστα Ρίκα ήρθε στο 23′ με το ωραίο φάουλ του Μπόρχες, η μπάλα βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι μετά από επέμβαση του Φόρστερ. Οι Άγγλοι ήταν πιο επιθετικοί αλλά τους έλειπε η καλή τελική προσπάθεια.Στο 27 διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι πάνω στον Στάριτζ, ο διαιτητής έδειξε συνέχεια. Οι Άγγλοι συνέχισαν να πρεσάρουν ψηλά και στο 35′ η κεφαλιά του Στάριτζ πέρασε άουτ, ενώ στο 42′ η προσπάθεια του Μπάρκλει πέρασε άουτ.

Β’ Ημίχρονο: Γενικά το γκολ δεν ήταν το φόρτε τους σε αυτό το ματς. Η Κόστα Ρίκα έδειξε να βολεύεται με τον βαθμό και επιχείρησε από νωρίς διαχείριση. Στο 65′ ο Στάριτζ έχασε μοναδική ευκαιρία με το πλασέ του να περνάει ελάχιστα άουτ. Η Κόστα Ρίκα είχε χάσει κάθε διάθεση για επίθεση, ενώ η Αγγλία έψαχνε επίμονα το γκολ και την πρώτη της νίκη, αλλά, στην τελική προσπάθεια τα έκανε θάλασσα. Οι Άγγλοι κράτησαν την πρωτοβουλία και τη διάθεση μέχρι το τέλος, αλλά γκολ δεν έβαλαν…

Που κρίθηκε: Στην αδυναμία της αγγλικής ομάδας να εκμταλλευτεί τις ευκαιρίες που της παρουσιάστηκαν. Κακή ψυχολογία από την αρχή του Μουντιάλ, δικαίως οδηγήθηκαν πίσω στο νησί. Είναι το πρώτο Μουντιάλ από το 1958 (3 ισοπαλίες, 1 ήττα) που η Αγγλία δεν καταφέρνει να πάρει νίκη.

Παίκτης από χρυσάφι: Θα σταθούμε στην ομαδική προσπάθεια της Κόστα Ρίκα. Εδώ δεν πάμε με ένα παίκτη αλλά με όλη την ομάδα που κατάφερε κάτι που έμοιαζε με όνειρο πριν αρχίσει το Μουντιάλ.

Η σφυρίχτρα: Δεν τα πήγε πολύ καλά. Το αδιάφορο του πράγματος ίσως έσωσε την παρτίδα. Θετικό σημάδι ότι άφηνε το παιχνίδι να εξελιχθεί, αλλά υπήρχαν κάποια φάουλ που έβγαζαν μάτι και δεν υποδείχτηκαν ποτέ. 

Σχετικά άρθρα