Ζουμερό κοτόπουλο μελωμένο με σως τεριγιάκι και ανανά

<h4 class="title">Υλικά</h4>
<p><em>Για 2-4 άτομα</em><br /><br />1 σκελίδα σκόρδο<br />2 ίντσες φρέσκο τζίντζερ<br />1 κουταλιά της σούπας φυτικό έλαιο<br />¼ φλιτζάνι σάλτσα σόγιας<br />2 κουταλιές της σούπας μέλι<br />1 βάζο ανανά<br />½ κουταλιά της σούπας ξίδι<br />½ κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ<br />1 1/2 κιλό κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες</p>
<p> </p>
<h4 class="title">Εκτέλεση</h4>
<p>Ξεφλουδίστε το τζίντζερ (χρησιμοποιήστε ένα αποφλοιωτή λαχανικών) και τρίψτε το με την λεπτή επιφάνεια του τρίφτη. Ρίχνετε το τζίντζερ σε μια κατσαρόλα μαζί με το ψιλοκομμένο σκόρδο και το ηλιέλαιο. Σοτάρετε το σκόρδο και τζίντζερ σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν λίγο (περίπου ένα λεπτό).<br />Προσθέστε τη σάλτσα σόγιας, μέλι, ανανά χοντροκομμένο, ξύδι. Σιγοβράζετε το μείγμα σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά. Διαλύουμε το κορν φλάουρ σε αρκετό νερό μέχρι να γίνει ένας απαλός πολτός και ρίξτε το στη σάλτσα. Αφήστε να σιγοβράζει για περίπου πέντε λεπτά. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.<br /><br />Ετοιμάστε ένα ταψί με αλουμινόχαρτο και αντικολλητικό σπρέι. Τοποθετήστε το κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες. Κρατήστε τη μισή ποσότητα από τη σάλτσα του ανανά σάλτσα – τεριγιάκι σε ένα μπολ  και την υπόλοιπη ρίξτε τη πάνω από το κοτόπουλο. Ψήνετε το κοτόπουλο καλυμμένο με αλουμινόχαρτο και ψήστε για 20 λεπτά.</p>
<p>Στη συνέχεια προσθέστε σταδιακά την σάλτσα πάνω στο κοτόπουλο. Τοποθετήστε στο φούρνο και ψήστε μέχρι το κοτόπουλο να ροδίσει για περίπου 30 λεπτά.<br />Σερβίρετε το κοτόπουλο με τη σάλτσα και λευκό ρύζι.</p>
<p> </p>
<h4 class="title">Απαιτούμενος χρόνος: 60 λεπτά</h4>

Σχετικά άρθρα