Αγοράζει Εντινγκά, δυνατά για χαφ-επίθεση

Ο Ολυμπιακός έχει συμφωνήσει για την αγορά του Ντελβέν Εντινγκά από τη Μονακό. Δυσκολίες για Μαρκάνο, όλο το βάρος σε χαφ-επίθεση. Άρεσε πολύ ο Λάζαρος.

Στην απόκτηση του Ντελβέν Εντινγκά από την Μονακό είναι πολύ κοντά ο Ολυμπιακός, όπως δήλωσε ο Γιάννης Βρέντζος στο περιθώριο της παρουσίασης των νέων εισιτηρίων διαρκείας.

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ Ολυμπιακός τόνισε ότι οι επαφές είναι προχωρημένες για τον Κογκολέζο χαφ και αναμένεται σύντομα η ανακοίνωση της μεταγραφής που εισηγήθηκε θερμά ο Μίτσελ μετά την παρουσία του παίκτη στην περσινή σεζόν.

Ο κ. Βρέντζος τόνισε ότι ο Ολυμπιακός σκοπεύει να έχει ολοκληρώσει κατά 85% το ρόστερ του έως την έναρξη της προετοιμασίας, ρίχνοντας πλέον το βάρος σε 3-4 παίκτες για την ενίσχυση της μεσαίας γραμμής και της επίθεσης.

Ο Ολυμπιακός περιμένει τη θετική απάντηση του Παϊτίμ Κασάμι, εξετάζει τις προτάσεις για τον Αντρέ-Πιερ Ζινιάκ της Μαρσέιγ και Εμπαγιέ Νιανγκ της Μίλαν, ενώ για τον Φινμπόγκασον έκανε πρόταση πάνω από 6 εκ. ευρώ, τα βρήκε με τον παίκτη, αλλά η Χέρενφεν θέλει να τον δώσει στη Σοσιεδάδ που την καλύπτει οικονομικά.

Δυσκολίες παρουσιάζονται στο θέμα της μεταγραφής του Μαρκάνο από την Ρούμπιν Καζάν, καθώς ο Ισπανός έχει άλλα δύο χρόνια συμβόλαιο με πολύ υψηλούς όρους με τη ρωσική ομάδα. Υπάρχει, όμως και εδώ αισιοδοξία λόγω της επιθυμίας του παίκτη.

Ο Ολυμπιακός αναμένεται να ανακοινώσει και συμφωνίες επέκτασης συμβολαίων με παίκτες του (λέγεται για Μανωλά, Σάμαρη), κάτι που αποτελεί πάγια τακτική του τα τελευταία χρόνια με τους παίκτες που έχει στο δυναμικό του.

Πολύ καλή εντύπωση έκανε στους ερυθρόλευκους η απόδοση του Χριστοδουλόπουλου στο ματς της Εθνικής, χωρίς αυτό να σημαίνει κάτι απαραιτήτως καθώς ο διεθνής άσος έχει προτεραιότητα να συνεχίσει στο εξωτερικό.

Οι δηλώσεις του κ. Βρέντζου για τις μεταγραφές:

«Κύριο μέλημά μας είναι η διατήρηση του περσινού κόρμου που έκανε μια πολύ πετυχημένη σεζόν. Σε όλη την Ευρώπη υπάρχει καθυστέρηση στην υλοποίηση του μεταγραφικού σχεδιασμού λόγω του Μουντιάλ . Είμαστε σίγουροι ότι στην έναρξη της προετοιμασίας θα είναι ολοκληρωμέν το ρόστερ κατά 85% με τους 22-23 παίκτες που έχει ζητήσει ο προπονητής. Χαιρόμαστε γιατί τα 8/11 της περσινής ομάδας θα είναι μαζί μας και στη νέα σεζόν.

Μπορώ να σας πω ότι ολοκληρώνεται η μεταγραφή του Εντινγκά, απομένουν λεπτομέρειες. Έχουν ήδη αποκτηθεί παίκτες ώστε να αυξηθεί ο ανταγωνισμός στην ομάδα, ενώ το βάρος πέφτει σε 3-4 προσθήκες μεσοεπιθετικών που θα είναι παίκτες κλειδιά για την ομάδα της επόμενης σεζόν. Κανείς από τη διοίκηση και το τεχνικό τιμ δε νιώθει ιδιαίτερη πίεση για τον μεταγραφικό σχεδιασμό.

Ο Ολυμπιακός με τις επιτυχίες του και την ανάδειξη παικτών που διακρίνονται και στο Μουντιάλ έχει γίνει ελκυστικός προορισμός για καλούς παίκτες νεαρής ηλικίας. Υπερβάσεις κάνουμε για τους παίκτες που θέλουμε, μία από αυτές έγινε τον Γενάρη με την απόκτηση του Ρομπέρτο που δόθηκαν χρήματα πάνω από το μπάτζετ μας.

Και τώρα για παίκτες που συζητάμε έχουν γίνει πολύ μεγάλες προσφορές. Κι αν κάποιες τελεσφορήσουν, μπορεί να είναι ακριβότερες μεταγραφές που θα έχουν γίνει από τον Ολυμπιακό.

Μην ξεχνάτε ότι ως μεταγραφές λογίζονται και οι ανανεώσεις που κάνουμε με τις επεκτάσεις συμβολαίων, έτσι ώστε ο Ολυμπιακός να κρατάει για πολλά χρόνια τους δικούς του παίκτες.

Δεν δημοσιοποιούμε συζητήσεις και προτάσεις που δεχόμαστε για παίκτες, έχουν υπάρξει πολλές αρνήσεις μας που δεν έχουν γίνει γνωστές.

Για τον Κάμπελ είχαμε προτείνει οψιόν στην αρχή, η Άρσεναλ δεν ήθελε. Ενώ και τον χειμώνα και στο τέλος της σεζόν, η Άρσεναλ και ο Τζόελ είπαν ότι ήθελαν να περιμένουν το Μουντιάλ. Είναι δεδομένο ότι και η Άρσεναλ και ο Κάμπελ θέλουν να συνεχίσουν μαζί και είναι κάτι που πρέπει να αποδεχτούμε.

Ο Μαρκάνο έχει δύο χρόνια συμβόλαιο με την Ρούμπιν, τα μεγέθη του συμβολαίου είναι πολύ μεγάλα για χώρες της Ευρώπης που έχουν φορολογία. Είναι ιδια΄τερα δύσκολη περίπτωση με πλεονέκτημα την επιθυμία του παίκτη να συνεχίσει μαζί μας.

Για τον Φινμπόγκασον κάναμε σημαντική προσφορά στην ομάδα και στον παίκτη, με τον οποίο μάλιστα συμφωνήσαμε. Οι προτάσεις μας απορρίφθηκαν από την Χέρενφεν. Είναι προφανές ότι εάν βρει τα χρήματα που θέλει από αλλού, ο παίκτης θα πάει αλλού».

Σχετικά άρθρα