Ψάχνουν για δικαιολογίες στην Ακτή…

Δεν μπορούσαν να πιστέψουν στην Ακτή Ελεφαντοστού ο τρόπος με τον οποίο η εθνική μας τους νίκησε με 2-1 και έτσι πήρε τη μεγάλη πρόκριση στους «16» του Μουντιάλ! Μια πρόκριση που ήρθε πέρα για πέρα δίκαια για την Ελλάδα με βάση και την εικόνα του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, αλλά στην Ακτή θέλησαν να σταθούν και στον διαιτητή. Σε ότι αφορά στην φάση του πέναλτι, στον Γιώργο Σαμαρά, φαίνεται από πίσω κάμερα, ότι ο Τζιοβάνι Σιό βρίσκει το πόδι του Έλληνα άσου…

Στην επίσημη ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας στο ρεπορτάζ για τον αγώνα στο «Καστελάο» της Φορταλέζα είχε τίτλο: «Η Ακτή Ελεφαντοστού αποκλείεται από την διαιτησία».

Στην περιγραφή του αγώνα μετά την αναφορά στα γκολ του Σάμαρη και του Μπονί, αναφέρουν: «Οι Έλληνες αν και αποκλείονταν με την ισοπαλία , δημιούργησαν ευκαιρίες για τη νίκη και παρά τον κίνδυνο να δεχθούν 2ο γκολ ήταν αυτοί που κατάφεραν να το πετύχουν με τη βοήθεια ενός πέναλτι απόλυτα φανταστικού το οποίο και αξιοποίησαν στα τελευταία δευτερόλεπτα της αναμέτρησης».

Για την φάση του πέναλτι υποστηρίζουν: «Ο Σαμαράς μόνος του μπερδεύτηκε και έπεσε στην περιοχή με τα πόδια του να μπλέκονται σ’ εκείνα του Τζιοβάνι Σιό αλλά ο ρέφερι του αγώνα δεν το είδε και καταλόγισε την εσχάτη των ποινών την οποία και αξιοποίησε ο παίκτης που την κέρδισε και έδωσε τη νίκη και την πρόκριση στην Ελλάδα αφήνοντας στην 3η θέση του ομίλου την Ακτή Ελεφαντοστού». Βέβαια, λίγο αργότερα και ο ίδιος ο Σαμπρί Λαμουσί τόνισε πως η Ελλάδα δεν έκλεψε την νίκη.

Σχετικά άρθρα