Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Τσίπρας: Να μην γίνει η «μικρή ΔΕΗ»
Τσίπρας: Να μην γίνει η «μικρή ΔΕΗ» thumbnail

Τσίπρας: Να μην γίνει η «μικρή ΔΕΗ»

Κρας τεστ για τη συγκέντρωση 121 βουλευτών προκειμένου να μην εκλεγεί Πρόεδρος Δημοκρατίας, αλλά και για την επίτευξη κυβερνητικών συμμαχιών, αποτελεί η σημερινή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Τιτάνια κατά της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ.

Ο Αλέξης Τσίπρας, κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση, αναμένεται να απευθύνει κάλεσμα σε μέτωπο κατά της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ, με πρώτο στόχο να μην περάσει το νομοσχέδιο της κυβέρνησης στη Βουλή, ενώ θα προειδοποιήσει ότι ως κυβέρνηση δεν πρόκειται να αναγνωρίσει τα πεπραγμένα της συγκυβέρνησης στο συγκεκριμένο θέμα. 

Κατ’ ουσίαν η εκδήλωση αποτελεί το κρας τεστ για τη συγκρότηση της «νέας κοινωνικής και πολιτικής πλειοψηφίας» που αποφάσισε η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, με το ενδιαφέρον να συγκεντρώνεται πρωτίστως στο ποιοι από τους προσκεκλημένους θα ανταποκριθούν στην πρόσκληση.

Είναι χαρακτηριστικό πως για το θέμα στη ΔΗΜΑΡ θα αποφασίσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα σε κοινή συνεδρίαση με την Εκτελεστική Επιτροπή του κόμματος, που συνέρχεται από τις εννέα το πρωί σήμερα. 

Ενδιαφέρον εμφανίζει ποιοι θα εκπροσωπήσουν τους Ανεξάρτητους Έλληνες και τους Οικολόγους, ενώ θα συμμετάσχουν και οι κινήσεις με τις οποίες έχει ήδη συναντηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως το Πράττω, η Κοινωνική Συμφωνία, η Κοινωνία Πρώτα και η Αριστερή Προοπτική.

Το παρόν αναμένεται να δώσουν και οι ανεξάρτητοι βουλευτές που έχουν κληθεί, αυτοδιοικητικοί παράγοντες των τελευταίων εκλογών, κοινωνικοί φορείς και συνδικάτα όπως η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, που ξεκινά επαναλαμβανόμενες απεργίες. Τα κόμματα, τα πρόσωπα και οι φορείς μάλιστα που έχουν κληθεί θα λάβουν και το λόγο. 

Τη συμμετοχή του δεν συζητά καν το ΚΚΕ, ενώ υπενθυμίζεται ότι έχουν κληθεί όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης. 


Real.gr 

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X