Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Έτσι γλιτώνουν το τεκμήριο χιλιάδες ιδιοκτήτες πολυτελών ΙΧ!
Έτσι γλιτώνουν το τεκμήριο χιλιάδες ιδιοκτήτες πολυτελών ΙΧ! thumbnail

Έτσι γλιτώνουν το τεκμήριο χιλιάδες ιδιοκτήτες πολυτελών ΙΧ!

Ένα απίστευτο κόλπο έχουν θέσει σε εφαρμογή χιλιάδες ιδιοκτήτες πολυτελών ΙΧ προκειμένου να γλιτώσουν τεκμήρια και φόρο πολυτελούς διαβίωσης!


Μία… «πλάγια» λύση προκειμένου να γλιτώσουν την πληρωμή του τεκμηρίου για το ΙΧ που διαθέτουν, «σκαρφίστηκαν» χιλιάδες ιδιοκτήτες ΙΧ.


Τι έκαναν; Σίγουρα δεν «βουτήχτηκαν» στην παρανομία! Απλά εκμεταλλευτήκαν ένα μικρό «παραθυράκι» του νόμου!


Αυτό που κάνουν χιλιάδες ιδιοκτήτες ΙΧ είναι το εξής: Πηγαίνουν κάθε μήνα και καταθέτουν τις πινακίδες κυκλοφορίας των οχημάτων τους και έτσι δεν προκύπτει τεκμήριο διαβίωσης.


Μάλιστα, σύμφωνα με το capital, η πατέντα λειτουργεί άψογα καθώς στα εκκαθαριστικά που έχουν αρχίσει να εκδίδονται βάση των φετινών φορολογικών δηλώσεων διαπιστώνουν ότι δεν τους έχει χρεωθεί ούτε το τεκμήριο διαβίωσης του ΙΧ αλλά ούτε και ο φόρος πολυτελούς διαβίωσης που υπολογίζεται βάση του τεκμηρίου.


Σύμφωνα με τη φορολογική νομοθεσία το τεκμήριο διαβίωσης υπολογίζεται μα βάση τους μήνες που έχει ο φορολογούμενος το όχημα στην κατοχή του.


Το μυστικό βρίσκεται στην πρόβλεψη ότι «διάστημα μεγαλύτερο των 15 ημερών λογίζεται ολόκληρος μήνας». Με άλλα λόγια αν κάποιος έχει σε έναν μήνα το ΙΧ στην κατοχή του λιγότερο από 15 ημέρες τότε δεν χρεώνεται τεκμήριο για το συγκεκριμένο μήνα.


Στην πράξη αυτό που κάνουν πολλοί φορολογούμενοι είναι να υποβάλλουν δήλωση ακινησίας στην εφορία (κατάθεση πινακίδων) στις αρχές κάθε μήνα και να προχωρούν στην άρση της ακινησίας μετά τις 15 του μήνα. Άλλη πατέντα είναι ο φορολογούμενος να καταθέτει τις πινακίδες κυκλοφορίας κάθε Δευτέρα και να τις παραλαμβάνει και πάλι κάθε Παρασκευή.


Για να κλείσει την τρύπα που υπάρχει στην εφαρμογή του τεκμηρίου, το υπουργείο Οικονομικών είχε εξετάσει στο παρελθόν τη λύση του να επιβάλει τέλος ακινησίας.


Δηλαδή κάθε φορά που ο φορολογούμενος να κατέθετε τις πινακίδες να πλήρωνε ένα ποσό της τάξεως των 30 έως 50 ευρώ προκειμένου να αποθαρρυνθούν από την αλλεπάλληλη κατάθεση πινακίδων. Το μέτρο, ωστόσο, δεν προχώρησε λόγω των αντιδράσεων που εκδηλώθηκαν.


Kontranews.gr 

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X