Αρχική / Σεξ / Γυναίκα / 'Έρωτας: Πρέπει να λέμε όλα τα μυστικά στον σύντροφο ή όχι;
'Έρωτας: Πρέπει να λέμε όλα τα μυστικά στον σύντροφο ή όχι;  thumbnail
Το ζευγάρι, πριν ή μετά το γάμο, πρέπει να μοιράζεται τα μυστικά που έχει ο καθένας από το παρελθόν ή να κρατάνε κάποια πράγματα για τον εαυτό τους;

'Έρωτας: Πρέπει να λέμε όλα τα μυστικά στον σύντροφο ή όχι;

Το ζευγάρι, πριν ή μετά το γάμο, πρέπει να μοιράζεται τα μυστικά που έχει ο καθένας από το παρελθόν ή να κρατάνε κάποια πράγματα για τον εαυτό τους;


Απάντηση: Δεν υπάρχει πρέπει. Εξαρτάται από την κάθε περίπτω­ση που είναι διαφορετική. Μπορεί αν πεις το μυστικό σου να χαλάσει η σχέση αλλά μπορεί να χαλάσει και επειδή το κράτησες μυστικό.


Γι' αυτό μέσα από τον οραματιομό σου δες: Αν το κρύψεις και μα­θευτεί από αλλού θα χαλάσει η σχέση σου; Αν ναι, πρόλαβε να το πεις εσύ. Αν είναι κάποιο μυστικό που το γνωρίζεις μόνο εσύ και αντι­λαμβάνεσαι ότι αν το πεις θα χαλάσει την αρμονία στη σχέση, είναι απαραίτητο να το κρατήσεις μυστικό.


Αν μαθευτεί μια περιπέτεια της μιας νύχτας, ακόμα και μια σχέση μικρής διάρκειας που τελείωσε, σίγουρα θα φέρει μόνιμα ή για κάποιο διάστημα αναταραχή στη σχέση.


Τότε θα μπει το μικρόβιο της αμφιβολίας και θα τεθεί θέμα εμπιστοσύ­νης. Η αμφιβολία θα οδηγήσει στην καχυποψία: "Μήπως το ξανακάνει;"


Αν ο σύντροφός σου έχει την ωριμότητα να μην επηρεάζεται από τις επιλογές που έκανες στο παρελθόν, αν ειπωθεί το μυστικό, δεν θα δημιουργήοει κανένα πρόβλημα.


Τα αρνητικά γεγονότα που συνέβησαν στο παρελθόν μπορεί να γί­νουν αιτία να αργήσει ή να σταματήσει η πρόοδος στη ζωή σου.


Οπότε έχεις δύο επιλογές: Να τα θυμάσαι και συνέχεια να τα φέρ­νεις στη σκέψη σου ή να τα ξεχάσεις.


 


Από τον Παύλο Σιδέρη. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα στο βιβλίο Δυναμικός Τρόπος Ζωής 

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X