Τελικός στην Κουριτίμπα

Είναι στο χέρι της. Μία πραγματική ευκαιρία για την Αλγερία 32 χρόνια μετά ένα αμφιλεγόμενο παιχνίδι, ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα στην ιστορία του Παγκοσμίου κυπέλλου  – η συνομωσία της Γερμανίας με την Αυστρία , εις βάρος της – να προκριθεί στο δεύτερο γύρο του μουντιάλ .

 

Με νίκη απόψε επί της Ρωσίας, στην Κουριτσίμπα,  περνάει δεύτερη πίσω από το Βέλγιο που ήδη είναι στην επόμενη φάση.

 

Ευνοείται και με ισοπαλία , αλλά με συνδυασμό στη διαφορά των τερμάτων με τη Νότιο Κορέα.

 

Η Ρωσία ελπίζει επίσης στο τρίποντο (μόνο σε αυτό)  και στην μη επιτυχία των Ασιατών. Όλοι έχουν ελπίδα στο όνειρο σε μία περίπλοκη κατάσταση.

 

Οι Αλγερινοί έχουν αφήσει μέχρι τώρα άριστες εντυπώσεις. Καθοδηγούμενες από το Γαλλοβόσνιο ομοσπονδιακό τεχνικό Βαχίντ Χαλίλχοντζιτς ηττήθηκαν στην πρεμιέρα 2-1 από το Βέλγιο (ήταν μπροστά στο σκορ στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα) και στη συνέχεια διέσυραν τη Νότιο Κορέα με 4-2, η πρώτη νίκη τους στα τελικά μετά το Παγκόσμιο κύπελλο του 1982.

 

Επιθετική η νέα φιλοσοφία του προπονητή της Αλγερίας με τον Φεγκουλί να οργανώνει ιδανικά από το χώρο της μεσαίας γραμμής.

 

Η Ρωσία με αρκετά προβλήματα στο αγωνιστικό της ύφος, στο πρώτο μουντιάλ, μετά το 2002, απογοήτευσε αρχικά (1-1) με Νότιο Κορέα κι έχασε ακολούθως από το Βέλγιο με 1-0.

 

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Ρωσίας Φάμπιο Καπέλο ξέρει πολύ καλά τι εστί Αλγερία. Είναι νωπές οι μνήμες από το 2010, όταν ως προπονητής των Άγγλων είδε την ομάδα του να υποχρεώνεται από τους Βορειοαφρικανούς  σε λευκή ισοπαλία στο Κέιπ Τάουν σε παιχνίδι της φάσης των ομίλων. Η Αγγλία έχασε την πρωτιά από τις ΗΠΑ, όμως το αποτέλεσμα με την Αλγερία θεωρήθηκε πιο βαρύ από ότι η ήττα με 4-1 από τη Γερμανία, που σήμαινε τον αποκλεισμό της.

 

Αν η Ρωσία αποκλειστεί σήμερα γνωρίζει από τώρα πως θα είναι παρούσα στο Παγκόσμιο κύπελλο του 2018 αφού θα είναι η διοργανώτρια.

 

Η παράδοση τις φέρνει ισοδύναμες με μία ισοπαλία 2-2 από το μακρινό 1964. Όμως τότε δεν υπήρχε Ρωσία, αλλά Σοβιετική Ένωση. Ουσιαστικά με τη σημερινή ταυτότητά της συναντώνται για πρώτη φορά.

 

 

ΓΗΠΕΔΟ: Αρένα ντα Μπαϊσάντα, Κουριτσίμπα

 

 

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τζιουνέιτ Τσακίρ (Τουρκία)

 

 

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ: 23:00 – ΝΕΡΙΤ – ΝΕΡΙΤ HD

 

Σχετικά άρθρα