Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Κραυγή βοήθειας από τους εργαζόμενους μεγάλης εταιρείας ρούχων
Κραυγή βοήθειας από τους εργαζόμενους μεγάλης εταιρείας ρούχων thumbnail

Κραυγή βοήθειας από τους εργαζόμενους μεγάλης εταιρείας ρούχων

Μια κοπέλα στην Αγγλία τρομοκρατήθηκε όταν ανακάλυψε ένα κρυφό μήνυμα πάνω στην ετικέτα του νέου φορέματος, 10 λιρών, που αγόρασε από τον κολοσσό φθηνών ρούχων Primark.


Δεν πίστευε στα μάτια της όταν διάβασε: «Είμαστε αναγκασμένοι να δουλεύουμε εξαντλητικά ωράρια» Το μήνυμα ήταν ραμμένο στο χέρι πάνω στην ετικέτα με τις οδηγίες πλυσίματος. Ο εκπρόσωπος της εταιρείας, της εξήγησε ότι δεν είχαν ενημερωθεί για παρόμοια περιστατικά και της ζήτησε να δώσει στην εταιρεία το φόρεμα για να διερευνήσουν πώς επισυνάφθηκε η πρόσθετη ετικέτα. Η Rebecca, ορκίστηκε να μην φορέσει ποτέ αυτό το φόρεμα, από φόβο ότι είναι αποτέλεσμα εκμετάλλευσης της εργασίας. Μέσα σε λίγες ώρες άλλες τρεις γυναίκες βρήκαν αντίστοιχες ετικέτες αγοράζοντας το ίδιο φόρεμα.Και δεν είναι το πρώτο περιστατικό. Πριν από λίγους μήνες μια γυναίκα είχε βρει ένα σημείωμα απόγνωσης μέσα στην χάρτινη τσάντα όπου είχε βάλει τα ψώνια της όπου έγραφε  «Μας κακομεταχειρίζονται και μας αναγκάζουν να δουλεύουμε σαν σκλάβοι, ΒΟΗΘΕΙΑ.»Ίσως αυτά τα περιστατικά μας βάλουν σε σκέψη για το τι γίνεται στις άλλες γωνιές του κόσμου, σε μία άλλη πραγματικότητα όπου οι άνθρωποι δουλεύουν κάτω από απάνθρωπες συνθήκες για να μπορεί να αγοράζει η Δύση φθηνά ρούχα![fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X