Σαλάτα με κολοκυθάκια, καρότο και κρεμμύδι

<h4 class="title">Υλικά</h4>
<p><em>Για 2-4 άτομα</em><br /><br />3 φλιτζάνια τριμμένα καρότα<br />2 φλιτζάνια τριμμένα κολοκυθάκια<br />1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι<br />½ φλιτζάνι ψιλοκομμένη κόκκινη πιπεριά<br /><br /><span style="text-decoration: underline;">Για το ντρέσινγκ </span><br />¼ φλιτζανιού ξίδι<br />2 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα<br />2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό<br />1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο<br />1 κουταλιά της σούπας νερό<br />¼ κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο βασιλικό<br />¼ κουταλάκι του γλυκού ρίγανη<br />¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι<br />⅛ κουταλάκι μαύρο πιπέρι</p>
<p> </p>
<div> </div>
<h4 class="title">Εκτέλεση</h4>
<p>Τοποθετήστε τα καρότα με τα κολοκυθάκια σε ένα πιάτο και καλύψτε τα με πλαστική μεμβράνη. Ζεσταίνετε στο φούρνο μικροκυμάτων για 1 1/2 λεπτό σε υψηλή ένταση.<br />Αφήστε να κρυώσουν καλά και μετα τα τρίβετε στη χοντρή επιφάνεια του τρίφτη. Στη συνέχεια ψιλοκόψτε το κρεμμύδι και την πιπεριά.<br /><br />Στη συνέχεια ρίχνετε σε μια σαλατιέρα το καρότο, κολοκύθι, κρεμμύδι μαζί με την πιπεριά και ανακατεύετε.<br />Σε ένα μικρό μπολ ανακατέψτε όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ μέχρι να γίνει ένα απαλό μείγμα.<br />Ρίξτε το ντρέσινγκ πάνω από τα λαχανικά και ανακατέψτε.<br />Καλύψτε τη σαλάτα με πλαστική μεμβράνη, μαρινάρετε στο ψυγείο για 2-3 ώρες και σερβίρετε κρύα.</p>
<p> </p>
<p> </p>
<h4 class="title">Απαιτούμενος χρόνος: 15 λεπτά</h4>


Σχετικά άρθρα