Αρχική / Ψυχολογία / Real Life / Αυτογνωσία / Πώς καταλαβαίνεις ότι ένας άνθρωπος είναι εγωιστής;
Πώς καταλαβαίνεις ότι ένας άνθρωπος είναι εγωιστής; thumbnail

Ευανθία, 29 ετών

Πώς καταλαβαίνεις ότι ένας άνθρωπος είναι εγωιστής;

Aναγνώστριά μας ρωτά:


Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στον εγωκεντρισμό κ την αγάπη προς τον εαυτό μας πώς μπορώ να ζω αγαπώντας εμένα χωρίς να είμαι εγωίστρια;


Αγαπητή αναγνώστρια. Στο ερώτημά σας απαντά η ψυχολόγος, Δρ. Λίζα Βάρβογλη.


Θα πρέπει να πούμε στην αναγνώστριά μας ότι το σωστό και το ζητούμενο είναι να αγαπάμε τον εαυτό μας. Αν δεν αγαπάμε τον εαυτό μας δεν μπορούμε να αγαπήσουμε τους άλλους. Δεν μπορούμε να φροντίσουμε τους γύρω μας. Πρέπει να κρατήσουμε την ισοροπία ανάμεσα στη λεπτή γραμμή ανάμεσα στο αγαπάω τον εαυτό μου και νοιάζομαι αποκλειστικά για τον εαυτό μου. Όταν ένας άνθρωπος νοιάζεται αποκλειστικά για τον εαυτό του δεν ενδιαφέρεται για τις συνέπειες που οι αποφάσεις του έχουν για τους άλλους και κοιτά μόνοτ ο δικό του όφελος. Η διαφορά είναι όπτι ο άνθρωπος που αγαπάει τον εαυτό του μπορεί να φροντίζει τους άλλους. Να δώσω ένα παράδειγμα. Μπορεί μια μητέρα που έχει μικρά παιδιά να τα αγαπά και να τα φροντίζει αλλά να δίνει χρόνο και στον εαυτό της να πάει στο γυμναστήριο λόγου χάρη 2- 3 φορές την εβδομάδα και να κάνει καλό για τον εαυτό της. Δίνειμ σημασία στην υγεία της και άρα μπορεί να φροντίσει καλύτερα και τα παιδιά της. Ενώ ο εγωκεντρικός άνθρωπος θα κάνει πράγματα μονάχα για τον εαυτό του. Άρα υπάρχει η χρυσή τομή. Μπορεί να αγαπά κανείς τον εαυτό του και να είναι εγωιστής. 

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X