Πελέ: «Σωστή η απόφαση της FIFA για τον Σουάρες»

«Σωστή» ήταν η τιμωρία του Λουίς Σουάρες από την FIFA για το δάγκωμα στον Τζιόρτζιο Κιελίνι, σύμφωνα με τον Πελέ … Ο Βραζιλιάνος θρύλος της μπάλας τάχθηκε με το μέρος της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής συνομοσπονδίας για την απόφασή της στην περίπτωση του Ουρουγουανού επιθετικού.

«Η απόφαση ήταν σωστή γιατί θα πρέπει να αποτελεί παράδειγμα. Αν η FIFA δεν ενεργούσε έτσι, αυτό το φαινόμενο θα μπορούσε να επαναληφθεί. Κανείς δεν θα πρέπει να προσπαθεί να μιμηθεί τον Σουάρες», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πελέ, προσθέτοντας ότι έμεινε «έκπληκτος» από την κίνηση του Σουάρες, άσχετα εάν ο Ουρουγουανός το έχει επαναλάβει και άλλες φορές.
«Συνήθως, η οργή των παικτών μετατρέπεται σε μια αγκωνιά ή μια κεφαλιά, αλλά ένα δάγκωμα είναι κάτι ανώμαλο. Ήμουν στις κερκίδες και αυτή ήταν η πρώτη φορά που είδα κάτι τέτοιο», υπογράμμισε, ακόμα, ο Πελέ.

Στην Ουρουγουάη ανέφεραν, μάλιστα, ότι πίσω από την τιμωρία του Σουάρες υπάρχει σκοπιμότητα, καθώς υπάρχει πιθανότητα στη φάση των «8» η «σελεσάο» να παίξει με την «σελέστε»!

Να θυμίσουμε πως οι περισσότεροι (Μαραντόνα, Ταμπάρες κ.α.) αλλά και ο ίδιος ο Τζιόρτζιο Κιελίνι τόνισαν πως η τιμωρία ήταν πολύ αυστηρή. Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η ανακοίνωση της FIFPro, που ανέφερε ότι θα έπρεπε η ποινή να είναι πιο ανθρώπινη!

Σχετικά άρθρα