Κουφός: «Εξαιρετικά αθλητικός ο Χάντερ»

Ο Οθέλο Χάντερ είναι το πρώτο όνομα στη λίστα του Ολυμπιακού για να αντικαταστήσει τον Ποπς Μενσά-Μπονσού, με τον οποίο ναυάγησε η συμφωνία και ο Στέργιος Κουφός ανέλυσε τα αγωνιστικά του χαρακτηριστικά.
Ο Ελληνας κόουτς, είχε υπό τις οδηγίες του τον Οθέλο Χάντερ στον Ηλυσιακό το 2010 και τόνισε ότι πρόκειται για έναν εξαιρετικά αθλητικό παίκτη που εφόσον συμφωνήσει με τους Πειραιώτες θα τα δώσει όλα για τον Ολυμπιακό.
Αναλυτικά, όσα είπε ο Στέργιος Κουφός για τον Οθέλο Χάντερ, μιλώντας στην εφημερίδα «Γαύρος»:«Είναι εξαιρετικά αθλητικός παίκτης. Το βασικό του προτέρημα είναι αυτό ακριβώς. Σε εμάς ήταν διαφορετικός τότε, όμως έχει κάνει τεράστιο πρόοδο αυτά τα τέσσερα χρόνια. Είναι αυτό που λέμε πως μπαίνει γερά στις φάσεις. Είναι εξαιρετικός στην κίνησή του προς το καλάθι ύστερα από πικ εν ρολ και αν ψάξει κανείς ένα σημείο που έχει βελτιωθεί αυτό είναι σίγουρα το σκοράρισμα. Είναι, λοιπόν, αθλητικός, τρέχει καλά το γήπεδο και έχει εξελίξει το επιθετικό του κομμάτι», σχολίασε αρχικά ο έμπειρος κόουτς και στη συνέχεια μίλησε:
Για το χαρακτήρα του: «Είναι καταπληκτικό παιδί. Του αρέσει πολύ η προπόνηση και έχω τη σιγουριά πως θα τα δώσει όλα στον Ολυμπιακό».
Για το αγωνιστικό προφίλ του: «Είναι εξαιρετικός για τα στοιχεία του Σίμονς και πιστεύω ότι τον καλύπτει στο ακέραιο, ενώ σκοράρει λίγο περισσότερο. Για εμένα είναι μια εξελιγμένη έκδοση του Σίμονς. Του αρέσει να καλύπτει τους χώρους και δεν φοβάται να αλλάξει στα σκριν και να μαρκάρει κοντύτερο παίκτη. Είναι εξαιρετικός ριμπάουντερ και έχει βελτιώσει το σουτ του από τα τέσσερα μέτρα, κάτι που τον βοηθήσαμε κι εμείς τότε. Κόβει εκπληκτικά μετά από σκριν και πηδάει ψηλά για να τελειώσει τις φάσεις. Υψομετρικά ανήκει στο «τέσσερα», αλλά η πολύ καλή εικόνα του στο πικ εν ρολ τον φέρνει αποτελεσματικότατο στο «πέντε».
Για τις βολές: «Δεν ήταν προβληματικός σε εμάς τότε. Πέρασαν τέσσερα χρόνια βέβαια, αλλά νομίζω πω αυτό το κομμάτι είναι καθαρά θέμα ψυχολογίας».

Σχετικά άρθρα