Αφρουδάκης: «Βρίσκουμε τον εαυτό μας»

H Eθνική ομάδα υδατοσφαίρισης των ανδρών κατέκτησε την πρώτη θέση του τουρνουά Πορτουγκαλέτε, στο οποίο και έλαβε μέρος το  τριήμερο 27-29 Ιουνίου. Πρόκειται για ένα τουρνουά προετοιμασίας ενόψει των αγωνιστικών της υποχρεώσεων στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών της Βουδαπέστης, με την Εθνική να πετυχαίνει τρεις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια επικρατώντας της Γαλλίας, της Ισπανίας και της Ρωσίας. 

Ο αρχηγός της Εθνικής ομάδας, Χρήστος Αφρουδάκης, μιλώντας στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ για την παρουσία της ομάδας στη διοργάνωση επεσήμανε: «Ήταν ένα καλό τεστ προετοιμασίας για εμάς. Τα πρώτα επίσημα παιχνίδια μετά από αγωνιστική απραξία δύο μηνών έδειξαν ότι είμαστε κάπως κουρασμένοι αλλά αυτό είναι φυσιολογικό λόγω της σκληρής προετοιμασίας. Κρατάμε τα θετικά, την πολύ καλή άμυνα καθόλη τη διάρκεια της διοργάνωσης, αλλά και το γεγονός ότι και επιθετικά δείχνουμε ότι βρίσκουμε τον εαυτό μας». 

Επόμενο δυνατό τουρνουά για την Εθνική είναι το «Σαμαρτζίδης Καπ», το οποίο θα φιλοξενηθεί στη Νέα Μάκρη το τριήμερο 4-6 Ιουλίου με τη συμμετοχή ομάδων που επίσης προετοιμάζονται για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Σύμφωνα με τον αρχηγό της Εθνικής είναι μια κρίσιμη διοργάνωση για να δουν άπαντες σε τι επίπεδο βρίσκεται η ομάδα: «Το «Σαμαρτζίδης Καπ» είναι ένα ακόμη σημαντικότερο τεστ για εμάς. Θα προσπαθήσουμε μέσα από αυτό να αποκτήσουμε ρυθμό, να δοκιμάσουμε όσα έχουμε δουλέψει και θα δούμε σε ποια ακριβώς κατάσταση βρισκόμαστε καθώς είναι η τελευταία μας ευκαιρία να διορθώσουμε πράγματα ώστε να παρουσιαστούμε όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι για το Ευρωπαϊκό στο οποίο σαφώς στοχεύουμε μια διάκριση».

Σχετικά άρθρα