Μύδια σαγανάκι

<h4 class="title">Υλικά</h4>
<p><em>Για 2-4 άτομα</em><br /><br />750 γραμμάρια φρέσκα μύδια<br />½ φλιτζάνι (125 ml) λευκό ξερό κρασί<br />3 κλωναράκια φρέσκου θυμαριού<br />1 φύλλο δάφνης<br />1 κουταλιά της σούπας λάδι<br />1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο<br />1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο<br />420 γραμμάρια ντοματούλες ψιλοκομμένες<br />2 κουταλιές της σούπας ντοματοπελτές<br />½ κουταλιά του γλυκού ζάχαρη<br />1 κουταλιά του γλυκού κόκκινο κρασόξιδο<br />100 γραμμάρια φέτα τρίμματα<br />1 κουταλιά του γλυκού φυλλαράκια θυμαριού</p>
<p> </p>
<div> </div>
<p> </p>
<h4 class="title">Εκτέλεση</h4>
<p>Τρίβετε με σκληρή βούρτσα τα μύδια και τα καθαρίζετε καλά. (Πετάτε όσα μύδια δεν άντεξαν). Βάζετε το κρασί, το θυμάρι και το φύλλο δάφνης σε φαρδιά κατσαρόλα και αφήνετε να βράσουν.<br /><br />Ρίχνετε μέσα τα μύδια και τα βράζετε για 5 λεπτά. Σουρώνετε το υγρό σε σουρωτήρι με διπλό τουλπάνι και το κρατάτε στην άκρη μέχρι να το χρησιμοποιήσετε. (Πετάτε όσα μύδια δεν άνοιξαν), ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε τηγάνι και τηγανίζετε σε μέτρια θερμοκρασία το κρεμμύδι για 3 λεπτά.<br /><br />Προσθέτετε τον ζωμό που έβρασαν τα μύδια, ανεβάζετε τη θερμοκρασία και τα βράζετε για 2 λεπτά ακόμη.<br />Προσθέτετε τις ντοματούλες, τον ντοματοπελτέ και τη ζάχαρη, χαμηλώνετε τη θερμοκρασία και σιγοβράζετε για 5 λεπτά.<br /><br />Προσθέτετε το κρασόξιδο και συνεχίζετε να σιγοβράζετε για 5 λεπτά ακόμη.<br />Προσθέτετε τα μύδια και βράζετε σε μέτρια θερμοκρασία για 1 λεπτό ώσπου να ζεσταθούν καλά. Σκορπάτε τα τρίμματα της φέτας και φυλλαράκια από το θυμάρι και σερβίρετε ζεστά. </p>
<p> </p>
<div> </div>
<p><br class="break" /><br class="break" /></p>
<h4 class="title">Απαιτούμενος χρόνος: 20 λεπτά</h4>


Σχετικά άρθρα