Αίτημα ένταξης Σαμαρά στο Hall of Fame

Σαν σήμερα (01/07) το 1970 γεννιόταν ο αδικοχαμένος Νίκος Σαμαράς και είναι μία μέρα μνήμης για το ελληνικό βόλεϊ αλλά και ολόκληρο τον ελληνικό αθλητισμό.

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Πετοσφαιριστών την ημέρα τωv γενεθλίων του Νίκου Σαμαρά απέστειλε επίσημο αίτημα να ενταχθεί στο Hall of Fame του βόλεϊ ο «Σαμ».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΠΑ.Σ.Α.Π:

Επίσημο αίτημα για να ενταχθεί στο Hall of Fame (Holyoke, Massachussetes, USA) του βόλεϊ ο Ν. Σαμαράς, απέστειλε ο ΠΑ.Σ.Α.Π.
Το ίδρυμα που βρίσκεται στην γενέτειρα του βόλεϊ, αφού στην εκεί Χριστιανική Αδελφότητα Νέων (ΥMCA) το 1895 ο Αμερικανός γυμναστής Ουίλιαμ Μόργκαν, ανακάλυψε αυτό νέο υπέροχο άθλημα, αφού αρχικά εξέφρασε την θλίψη του για την μεγάλη αυτή απώλεια του ελληνικού αθλητισμού, στη συνέχεια απάντησε πως το αίτημα του Συνδέσμου μας θα εξεταστεί μαζί με τις υπόλοιπες υποψηφιότητες και οι τελικές αποφάσεις θα ανακοινωθούν τον προσεχή Φεβρουάριο.

Έως τότε το ίδρυμα θα βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τον ΠΑ.Σ.Α.Π για οτιδήποτε χρειαστεί, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η καλύτερη δυνατή προετοιμασία και ενημέρωση των μελών της Επιτροπής για την ένταξη του «Αετού» του ελληνικού βόλεϊ, που γεννήθηκε σαν σήμερα πριν από 44 χρόνια και αξίζει σίγουρα να βρεθεί δίπλα σε άλλους θρυλικούς αθλητές όπως οι Κίραλι, Τίμονς, Μπλανζέ, Μπερνάρντι, Β. Γκρμπιτς και προπονητές του παγκόσμιου βόλεϊ, σαν τους Ν. Μπιλ, Βελάσκο, Καρπόλ, Ματσουντάιρα, Πλατόνοφ, Κόντε κ.α.

Με αυτή την πρωτοβουλία ο ΠΑ.Σ.Α.Π αρχίζει μια προσπάθεια ανάδειξης του μεγαλείου των πρωταγωνιστών των ελληνικών γηπέδων, η οποία θα συνεχιστεί και με άλλες υποψηφιότητες μεγάλων Ελλήνων αθλητών που τίμησαν το Ελληνικό βόλεϊ.
Αξίζει να σημειωθεί πως κανένας Έλληνας αθλητής της πετοσφαίρισης δεν αποτελεί μέχρι σήμερα μέλος του παγκόσμιου αυτού club.

Σχετικά άρθρα