Φτιάχνουμε σπιτική βυσσινάδα

<h4 class="title">Υλικά</h4>
<p><em>Για 6-8 άτομα</em><br /><br />1 κιλό ζάχαρη<br />2-3 κουταλάκια χυμό λεμονιού<br />1 κιλό βύσσινο<br /><br /><br /><br /></p>
<h4 class="title">Εκτέλεση</h4>
<p>Με άφθονο νερό πλένουμε τα βύσσινα, βγάζουμε τα κοτσάνια τους και τα στύβουμε μέσα σε τρυπητό να βγει όλος ο χυμός τους.<br />Ξεπλένουμε τις φλούδες και τα κοτσάνια με λίγο νερό και το ρίχνουμε στο χυμό.<br /><br />Βάζουμε το χυμό με τη ζάχαρη να βράσει και να δέσει σε σιρόπι, όχι πολύ πηχτό σαν των γλυκών του κουταλιού.<br />Προσθέτουμε στο τέλος και το χυμό του λεμονιού, κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφού κρυώσει η βυσσινάδα τη βάζουμε σε καθαρά και στεγνά μπουκάλια.<br /><br />Στο ποτήρι μας βάζουμε 1-2 δάχτυλα βυσσινάδα και αραιώνουμε με νερό.</p>
<p> </p>
<div> </div>
<p> </p>
<h4 class="title">Απαιτούμενος χρόνος: 10 λεπτά</h4>


Σχετικά άρθρα