Σουβλάκια κοτόπουλου yakitori

<h4 class="title">Υλικά</h4>
<p><em>Για 2-4 άτομα</em><br /><br />Ξυλάκια για σουβλάκι<br />500 γραμμάρια στήθος κοτόπουλο<br />4 φρέσκα κρεμμυδάκια χοντροκομμένα<br />λίγο λάδι<br />4 κουταλιές της σούπας <strong><a href="http://www.sidagi.gr/section/spitika-ulika/content/giaponeziki-sos-teriyaki" target="_blank">σάλτσα teriyaki</a></strong><br />4 κουταλιές της σούπας μέλι<br />1 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο προαιρετικά<br />1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο τριμμένο τζίντζερ<br />1 κούπα ρύζι λευκό για σερβίρισμα</p>
<p> </p>
<div> </div>
<h4 class="title">Εκτέλεση</h4>
<p>Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το λάδι, σάλτσα teriyaki, μέλι, σκόρδο, τζίντερ και ανακατεύουμε καλά. Στη συνέχεια κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρές μπουκίτσες και το προσθέτουμε στο μπολ της μαρινάδας.<br />Αφήνουμε στο ψυγείο να μαριναριστεί για 2 ώρες τουλάχιστον και μετά προετοιμάζουμε το ψήσιμο.<br /><br />Στη συνέχεια περνάμε τις μπουκίτσες κοτόπουλου εναλλάξ με τα φρέσκα κρεμμυδάκια μέσα από τα ξυλάκια. Όταν έχουμε έτοιμα τα σουβλάκια. Διαλέγουμε ένα τηγάνι με επιφάνεια σχάρας.<br />Ανάβουμε το μάτι της κουζίνας σε υψηλή θερμοκρασία και ραντίζουμε με λίγο λάδι. Αφού ζεστάνει καλά ρίχνουμε τα σουβλάκια και τηγανίζουμε για 2 -3 λεπτά από κάθε πλευρά. Στη συνέχεια βράζουμε το ρύζι σε μέτρια εστία για 10 λεπτά και μετά γαρνίρουμε με τα σουβλάκια και φρέσκια σαλάτα.</p>
<p> </p>
<p> </p>
<h4 class="title">Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά</h4>


Σχετικά άρθρα