Σολομός μαρινάτος με wasabi και σέσκουλα

<h4 class="title">Υλικά</h4>
<p><em>Για 2-4 άτομα</em><br /><br />2 κουταλιές της σούπας σόγια σως<br />1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη wasabi<br />1 εκ κομματάκι φρέσκο τζίντζερ, αποφλοιωμένο και τριμμένο<br />1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη<br />1 κουταλάκι του γλυκού σησαμέλαιο ή σπορέλαιο<br />4 φιλέτα φρέσκα σολομού<br />1 ματσάκι σέσκουλα<br />225 γραμμάρια μανιτάρια φρέσκα, κομμένα σε φέτες<br />1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο<br />1/2 κουταλιά της σούπας σόγια σως<br />1/2 κουταλάκι του γλυκού κόκκους κόκκινου πιπεριού προαιρετικά</p>
<p> </p>
<div> </div>
<p> </p>
<h4 class="title">Εκτέλεση</h4>
<p>Ανακατεύετε τις 2 κουταλιές της σούπας  σόγια σως, wasabi σε σκόνη, τζίντζερ, το σκόρδο, και το σησαμέλαιο σε ένα μεγάλο μπολ. Τοποθετήστε την πλευρά με την  σάρκα του σολομού  στο μπολ και μαρινάρουμε για 30 λεπτά.<br />Ζεσταίνετε σε σχάρα ή αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Τοποθετούμε τον  σολομό από την πλευρά του δέρματος επάνω στο τηγάνι. Ψήνουμε για 3 λεπτά. αναποδογυρίζετε και  ψήνουμε για 6-8 λεπτά, ανάλογα με το μαγειρεμένο σας αρέσει.<br /><br />Εν τω μεταξύ, ξεπλένετε τα σέσκουλα καλά και αφαιρέστε τα κοτσάνια από τα φύλλα. Κόβουμε τα κοτσάνια σε κομμάτια 1 εκ. Χοντροκόψτε φύλλα.<br />Ζεσταίνουμε 1 κουταλιά ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή θερμόκρασία. Προσθέστε τα ψιλοκομμένα κοτσάνια μαζί  τα μανιτάρια και σοτάρετε για 4-5 λεπτά. Προσθήκη στα σέσκουλα μια κουταλιά της σούπας σόγια σως, και θρυμματισμένο κόκκινο πιπέρι. Σοτάρετε μέχρι τα φύλλα αρχίσουν να μαραίνονται. Τέλος σερβίρετε με τον σολομό.</p>
<p> </p>
<div> </div>
<p><br class="break" /><br class="break" /></p>
<h4 class="title">Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά</h4>

Σχετικά άρθρα