Με τριάδα «φωτιά» η Εθνική Νέων!

Πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση στο τρίτο δεκάλεπτο και έχοντας του Ιωάννη Παπαπέτρου, Λευτέρη Μποχωρίδη και Μιχάλη Καμπερίδη σε πολύ καλή μέρα, η Εθνική Νέων Ανδρών πήρε εύκολα τη νίκη με 76-63 απέναντι στην Τσεχία στη πρεμιέρα του διεθνούς τουρνουά «Γιώργος Κολοκυθάς». 

Από το πρώτο κιόλας δεκάλεπτο η Εθνική ομάδα έδειξε καλά δείγματα γραφής και με πρωταγωνιστή τον Λευτέρη Μποχωρίδη πήρε προβάδισμα με οκτώ πόντους και το 20-12 στο έβδομο λεπτό. Όμως κάπου εκεί η ελληνική άμυνα αδράνησε, επιτρέποντας στους Τσέχους να τρέξουν ένα σερί 5-0 και να μειώσουν σε 20-17, ενώ το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου βρήκε τους παίκτες του Κώστα Μίσσα να προηγούνται με ισχνή διαφορά και το 21-20. Στους ίδιους ρυθμούς κύλησε και η δεύτερη περίοδος, με την Εθνική να παίρνει μικρά προβαδίσματα και την Τσεχία να είναι πάντα κοντά στο σκορ. Έτσι το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα πήγε στα αποδυτήρια με το +3 και το 38-35.

Η 3η περίοδος ανήκε αποκλειστικά στους διεθνείς οι οποίοι με όπλο τους την πολύ καλή τους άμυνα αλλά και την επιθετική τους δημιουργία, έχτισαν μία διαφορά ασφαλείας. Η Εθνική έτρεξε ένα σερί 8-0 και πήρε κεφάλι με 46-35 στο 23ο λεπτό. Η διαφορά ανέβηκε για πρώτη φορά στους 12 πόντους και το 55-43 από τον έτερο πρωταγωνιστή της «γαλανόλευκης» Ιωάννη Παπαπέτρου. Πάντως μέχρι να κλείσει το δεκάλεπτο, η διαφορά είχε εκτοξευτεί στο +16 και το 59-43! Διαδικαστικό χαρακτήρα είχε η τελευταία περίοδος, με την Εθνική ομάδα, παρά τα σημάδια χαλάρωσης που έδειξε σε κάποια σημεία να φτάνει στην άνετη νίκη στην πρεμιέρα του τουρνουά «Γιώργος Κολοκυθάς» με 79-63. 

Σχετικά άρθρα