Ψητές μπανάνες με κανέλα

<p><strong>Γιατί;</strong> Αγαπημένο φρούτο, εύκολη συνταγή, λίγες θερμίδες. Άρα γιατί όχι;</p>
<p><strong>Τι θα χρειαστούμε:</strong></p>
<p>4 μπανάνες<br />1 κ.σ. κανέλα σε σκόνη<br />2 κ.σ. ζάχαρη<br />4 κ.σ. ξερές σταφίδες<br />10 γρ. βούτυρο<br />1 κ.σ. κορν φλάουρ<br />χυμό 1 λεμονιού<br />2 κ.σ. μαύρο ρούμι</p>
<p> </p>
<p><strong>Πως το φτιάχνουμε:</strong></p>
<p><strong>Ξεφλουδίζουμε τις μπανάνες</strong> και τις κόβουμε κατα μήκος στη μέση.</p>
<p><strong>Σ' ένα τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο,</strong> σε μέτρια φωτιά, και ροδίζουμε ελαφρώς τις μπανάνες.</p>
<p><strong>Προσθέτουμε το μισό χυμό λεμονιού,</strong> την κανέλα και τη ζάχαρη.</p>
<p><strong>Μόλις το σιρόπι βράσει, </strong>χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για μερικά λεπτά ακόμα.</p>
<p><strong>Σε μια κατσαρόλα ανακατεύουμε τις σταφίδες,</strong> 250ml νερό και το ρούμι. Μόλις το νερό κοχλασει, διαλύουμε το κορν φλάουερ με τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού και το προσθέτουμε στο μείγμα με τις σταφίδες. Ανακατεύουμε καλά.</p>
<p><strong>Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά,</strong> ενσωματώνουμε το βούτυρο και περιχύνουμε τις μπανάνες.</p>
<p><strong>Σερβίρουμε αμέσως.</strong></p>
<p><strong>Αthensvoice.gr </strong></p>

Σχετικά άρθρα