Δίπλα στον Πούτιν Ο Ιβάν Σαββίδης

Έφυγε από την Θεσσαλονίκη το πρωί της περασμένης Δευτέρας ο Σαββίδης και ταξίδεψε στην Ρωσία. Είχε, εκτός από τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες και έναν ακόμη σημαντικό λόγο να βρεθεί στην Μόσχα.
Στη συνεδρίαση του προεδρικού συμβουλίου της Ρωσίας για τις διεθνείς σχέσεις της χώρας που έγινε στις 3 Ιουλίου στο Κρεμλίνο, ο Ιβάν Σαββίδης συμμετείχε ενεργά και είχε διάλογο με τον Βλαντιμίρ Πούτιν. Ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ ανέπτυξε τις θέσεις του, και ευχαρίστησε τον Πούτιν για τη στάση που κράτησε στην Κριμαία πριν από λίγους μήνες. Μίλησε όμως και για τα πλεονεκτήματα της συνύπαρξης διαφορετικών λαών σε ένα ισχυρό κράτος.
Λόγω της δυσχερούς κατάστασης στη νοτιοανατολική Ουκρανία, ο Ιβάν Σαββίδης ζήτησε από τον Βλαντιμίρ Πούτιν να εξετάσει τη δυνατότητα χορήγησης άδειας παραμονής σε ελληνικές οικογένειες που ζουν εκεί. Οι ομογενείς Έλληνες θα έχουν τη ρωσική υπηκοότητα και θα μετακομίσουν σε μόνιμη κατοικία στην Κριμαία. Μάλιστα για το θέμα οι δύο άνδρες συζήτησαν και για αρκετά λεπτά μονοπώλησαν το ενδιαφέρον και των υπόλοιπων παρευρισκομένων.
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δεν αποκλείει το ενδεχόμενο επέκτασης του προγράμματος αποκατάστασης των λαών της Κριμαίας, όπως αναφέρει ο Σαββίδης στο επίσημο σάιτ του.
 

Σχετικά άρθρα