Επιασαν τον «καρχαρία» των εισιτηρίων του Μουντιάλ

Υπάλληλος της ΦΙΦΑ, κατ’ άλλους άνθρωπος που η ανακοίνωση του ονόματός του θα ταρακουνήσει τα θεμέλια της Ομοσπονδίας κρυβεται πίσω από κύκλωμα παράνομης δαικίνησης εισιτηρίων του Μουντιάλ .
Πρόκειται για ένα σκάνδαλο ύψους ενενήντα εκατομμυρίων ευρώ και ταυτόχρονα μια επιτυχία της αστυνομίας του Ρίο ντε Τζανέιρο, η οποία φέρεται να έχει εντοπίσει υπάλληλο της FIFA, επικεφαλής του κυκλώματος.
Ηδη έχουν συλληφθεί έντεκα άνθρωποι ενώ ο αποκαλούμενος «καρχαρίας» κατά πάσα πιθανότητα δεν έχει συλληφθεί αλλά είναι γνωστό το όνομά του.  
Όπως ανέφερε ο ντετέκτιβ της αστυνομίας του Ρίο ντε Τζανέιρο, Φάμπιο Μπαρούκε (Fabio Barucke), ο ύποπτος έχει ελεύθερη είσοδο για γραφεία της FIFA, γήπεδα και άλλες διοικητικές περιοχές, στις οποίες είχε την πρόσβαση για εισιτήρια αγώνων.
 
Ο Μπαρούκε επισήμανε επίσης ότι ο υπάλληλος αυτός δεν είναι βραζιλιάνικης υπηκοότητας και βρίσκεται εκεί μόνο για το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Ο επικεφαλής του τμήματος Εγκληματολογικών Ερευνών της αστυνομίας Mark Kac είπε πριν από λίγο ότι είναι πολύ κοντά στο να ανακοινώσει το όνομα του «καρχαρία». Μάλιστα ανακοίνωσε ότι το κύκλωμα δρούσε από το 2006 στη Γερμανία ενώ σύμφωνα με τα δημοσιεύματα πρόκειται για Ελβετό.

Στο σκάνδαλο βρέθηκαν αίφνης μπλεγμένες ακόμη και εμβληματικές φιγούρες του βραζιλιάνικου ποδοσφαίρου. Ο Ντούνγκα που φορούσε επί χρόνια το περιβραχιόνιο του αρχηγού της «σελεσάο», αρκετοί άλλοι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές, αλλά και ο πατέρας του εθνικού ήρωα Νεϊμάρ κατηγορούνται για εμπλοκή σε σκάνδαλο μαύρης αγοράς εισιτηρίων, ύψους 100 εκατομμυρίων δολαρίων.

Σχετικά άρθρα