Ιτούδης: «Άξιοι πρεσβευτές οι Ελληνες»

Η ΤΣΣΚΑ εμπιστεύτηκε τα κλειδιά της ομάδας στον Δημήτρη Ιτούδη, ο οποίος μίλησε για τη νέα του ομάδα, το ρόστερ που έχει να διαχειριστεί και τόνισε ότι οι Ελληνες προπονητές είναι άξιοι πρεσβευτές του μπάσκετ.
Μία από τις σπουδαιότερες ομάδες της Ευρώπης, όπως είναι η ΤΣΣΚΑ, εμπιστεύτηκε τον Δημήτρη Ιτούδη για να την οδηγήσει προς τους τίτλους. Ο Έλληνας προπονητής μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ (sepk.gr) για το νέο κεφάλαιο της καριέρας του.Αναλυτικά όσα δήλωσε:
Για το τεράστιο νέο κεφάλαιο που ανοίγεται στην καριέρα του«Με τιμάει ιδιαίτερα το ενδιαφέρον που έδειξε η ΤΣΣΚΑ όλα αυτά τα χρόνια προς το πρόσωπο μου. Αυτή η εκτίμηση μετουσιώθηκε πλέον σε συνεργασία. Γνωρίζω πολύ καλά σε τι κλαμπ έχω πάει κι ελπίζω να είμαστε όλοι υγιείς σε νου και σώμα ώστε να δημιουργήσουμε μία δυνατή ομάδα που θα ανταποκριθεί στις προσδοκίες του κλαμπ αλλά και των ίδιων μας των εαυτών».
Για τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν προκειμένου να πάει η ΤΣΣΚΑ στη κορυφή«Με το ρόστερ το δικό μας και των άλλων ομάδων να μην έχουν ολοκληρωθεί είναι δύσκολο να πούμε πολλά. Το πρωταρχικό θέμα είναι να δούμε πως θα είναι η ομάδα μας κι αφού ολοκληρωθεί το ρόστερ θα κάνουμε τα πάντα για να γίνει ένα σύνολο δημιουργικό, αποτελεσματικό και το οποίο θα παλεύει για κάθε παιχνίδι και κάθε μπάλα. Επαναλαμβάνω, ωστόσο ότι ακόμα είναι νωρίς να μιλήσουμε για οτιδήποτε πριν ολοκληρωθεί το ρόστερ».
Για τις διαφορές που υπάρχουν ως head coach σε σχέση με όταν ήταν άμεσος συνεργάτης«Δεν είδα διαφορές κι αυτό συνέβη γιατί ήταν ιδιαίτερα αναβαθμισμένος ο ρόλος που είχα στον Παναθηναϊκό. Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς έδειξε εξαρχής μεγάλη εμπιστοσύνη στο πρόσωπο μου κι είχα αυξημένες αρμοδιότητες σε ένα μεγάλο κλαμπ όπως είναι ο Παναθηναϊκός. Όλα αυτά τα χρόνια με βοήθησαν να διαμορφώσω τη φιλοσοφία και τις απόψεις μου ούτως ώστε να μπορώ να πορεύομαι με αυτές τις αξίες και τις ιδέες μέχρι και σήμερα».
Για το προπονητικό επιτελείο που θα έχει μαζί του στην Μόσχα«Με τον Ανδρέα Πιστιόλη είμαστε ήδη 8 χρόνια μαζί, καθώς έχουμε συνεργαστεί 7 χρόνια στον Παναθηναϊκό και πέρσι στην Μπάνβιτ. Ήταν επιλογή μου να έρθει τότε στον Παναθηναϊκό και πλέον μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια έχει αποκτήσει μεγάλη εμπειρία.
Με τον Ντάριλ Μίντλετον επίσης γνωριζόμαστε πολλά χρόνια. Είναι ένας άνθρωπος που λατρεύει το μπάσκετ και του αρέσει να μεταλαμπαδεύει τις γνώσεις και τις εμπειρίες του. Το είχε ως παίκτης κάνοντας καλύτερους τους συμπαίκτες του μπορεί να το κάνει πολύ καλά κι ως προπονητής. Δεν είναι κρυφό ότι με την παρουσία του στην ομάδα βοήθησε πολύ τον Μπατίστ στα πρώτα του χρόνια για να γίνει αυτό που έγινε στην πορεία. Ο Μάικ έμαθε πολλά και ανέπτυξε αρκετούς τομείς του παιχνιδιού του που μετέπειτα τον καθιέρωσαν.
Ο Χατζηχρήστος είναι ένας εξαιρετικός επαγγελματίας γυμναστής που έχει εργαστεί με μεγάλη επιτυχία στον ομαδικό αθλητισμό κι ιδιαίτερα στο μπάσκετ τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Αμερική.
Από εκεί και πέρα στο τιμ θα είναι ο Ρώσος Άντον Γιουντίν που είναι πρώην παίκτης της ΤΣΣΚΑ και στο παρελθόν εργάστηκε στην Σπαρτάκ Αγίας Πετρούπολης. Πρόκειται για έναν άνθρωπο, ο οποίος διακρίνεται για την αφοσίωση και την εργατικότητα του. Ο Μαξίμ Φόμιτσεφ θα είναι ο σκάουτερ της ομάδας και θα μας παρέχει όλες τις πληροφορίες από όλα τα πρωταθλήματα και τους παίκτες ανά τον κόσμο. Ελπίζω όλοι μαζί να δημιουργήσουμε μία δυνατή ομάδα που θα δώσει το καλύτερο δυνατό με γνώμονα το καλό της ομάδας».
Για τον Έλληνα προπονητή και πως τον αντιμετωπίζουν στο εξωτερικό«Το επίπεδο των Ελλήνων προπονητών είναι σε πολύ καλό σημείο πλέον και το θετικό είναι ότι συνεχώς εξελίσσεται. Προσωπικά ξεκίνησα την καριέρα μου από το Ζάγκρεμπ άρα γνωρίζω καλά πως είναι να δουλεύεις στο εξωτερικό και δεν ήταν πέρσι η πρώτη φορά που το έκανα. Οι Έλληνες προπονητές είναι άξιοι πρεσβευτές του αθλήματος που έχει δώσει τόσες πολλές χαρές στη χώρα μας και είναι σημαντικό ότι επηρεάστηκαν θετικά από τις μεγάλες επιτυχίες του Παναθηναϊκού αλλά και του Ολυμπιακού τα τελευταία χρόνια. Ο Έλληνας προπονητής καθιερώνεται πλέον γιατί έχει δουλέψει με επιτυχίες σε αρκετές χώρες ανά τον κόσμο».

Σχετικά άρθρα