Αγραφιώτης: «Συνεργασίες για αξιοπιστία και ανταγωνιστικότητα» (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Στον Real Fm και την εκπομπή του pamesports.gr μίλησε ο νέος πρόεδρος της Superleague Δημήτρης Αγραφιώτης, που επέμεινε στην αξιοπιστία του πρωταθλήματος, κάτι που έθεσε ως βασικό στόχο της θητείας του. Ο άνθρωπος που έχει μακρά θητεία στον αθλητισμό από διαφορετικά πόστα μίλησε για τη σύμπραξη Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού που τον έφερε στην κεφαλή της Λίγκας και επεσήμανε ότι οι συνεργασίες αποτελεούν αναγκαιότητα των καιρών.

Αναλυτικά ο κύριος Αγραφιώτης είπε στον Δημήτρη Παπανικολάου και τον Μιλτιάδη Παναγιωτόπουλο:

Για τα προβλήματα του ποδοσφαίρου και τους στόχους του:

«Ξέρουμε τα προβλήματα του ποδοσφαίρου χρόνια και δεν μπορούμε να τα λύσουμε. Με τη σύμπραξη και των 18 ομάδων τώρα πιστεύω να αλλάξουν τα πράγματα και κυρίως η αξιοπιστία που είναι και το σημαντικότερο των προβλημάτων. Είναι και μια μερίδα οπαδών που λέει ας κερδίζω όπως να ‘ναι. Το ποδόσφαιρο αντιπροσωπεύει ολόκληρη την ελληνική κοινωνία. Στα μέτρα της Σουπερλίγκ ,που θεσμικά δεν μπορεί να αλλάξει πράγματα, δεν θα υπάρξει κανένα παράπονο κι από τις 18 ομάδες. Αυτός είναι ο σκοπός μου».

Για το οικονομικό κομμάτι της Λίγκας και τις προτεραιότητές του:

«Λήγει η σύμβαση με τον ΟΠΑΠ. Το οικονομικό είναι το μεγαλύτερο αγκάθι, γιατί αν δεν βρεθούν τα λεφτά, πως θαν διοργανώσουμε πρωτάθλημα. Πρέπει να αποκτήσουμε την εμπορική αξία που μας αξίζει. Μόνο με την αξιοπιστία μπορεί να γίνει αυτό και να πάμε μπροστά».

Για την κοινή πρόταση Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού που τον έφερε πρόεδρο της Λίγκας:

«Ήταν ξαφνική η πρόταση. Για να μιλάμε ειλικρινά. Τα βρήκαν τελευταία στιγμή».

Για τα προβλήματα των συλλόγων και το κράτος:

«Μας περιμένει πολλή δουλειά και με τον κρατικό φορέα βασικά. Που πρέπει να γίνονται οι αγώνες; Στα γήπεδα. Είναι ελάχιστες οι ομάδες που έχουν ιδιόκτητα γήπεδα. Τα δημοτικά τέλη, οι επιδιορθώσεις στα γήπεδα, όλα μπαίνουν από τις τσέπες των προέδρων. Κι εκεί θα δώσουμε μια βάση. Είναι πολλά τα μέτωπα».

Για τη συνεργασία των μεγάλων ΠΑΕ:

«Μήπως η μη αξιοπιστία βολεύει ορισμένους ανθρώπους. Και ο κύριος Μαρινάκης και ο κύριος Αλαφούζος είναι πολύ επιτυχημένοι επιχειρηματίες. Αυτή τη στιγμή η ενέργεια που έκαναν αυτή η δυο άνθρωποι πρέπει να προβληθεί, πρέπει να την χαιρετίσουμε. Όλοι μαζί πρέπει αν προχωρήσουμε. Αν λέγαμε πριν 10 χρόνια ότι θα συνεργαστούν Νέα Δημοκρατία-ΠΑΣΟΚ θα το πίστευε κανείς. Πιστεύω ότι αυτό πρέπει να το ακολουθήσουμε».

Για τις πρώτες του κινήσεις:

«Κάναμε την προκήρυξη. Έχουμε 1-2 εκκρεμότητες με την ΕΠΟ . Αυτή τη φορά ξέρουμε τα δεδομένα. Πόσοι ανεβαίνουν , πόσοι πέφτουν».

Για τους δανεικούς:

«Θα διευθετηθεί το θέμα των δανεικών. Θα εφαρμοσθεί από την περίοδο 15-16.Τώρα δεν προλαβαίνουμε».

Για τον ανταγωνισμό στο πρωτάθλημα:

«Θέλουμε το ποδόσφαιρο να γίνει ανταγωνιστικό. Αν δεν είναι ανταγωνιστικό, δεν θα είναι εμπορικό».

Ακούστε το ηχητικό:

Σχετικά άρθρα