French… keys!

H εμπιστοσύνη του Ολυμπιακού στη γαλλική αγορά για τις μεταγραφές του παραμένει ισχυρή για δεύτερο στη σειρά καλοκαίρι, όπως αποδεικνύεται με τις μαζικές κινήσεις των τελευταίων ημερών. 

Ο Ερίκ Αμπιντάλ υπέγραψε και ανακοινώθηκε, ενώ ένας ακόμα παίκτης της Μονακό, ο Ντελβίν Εντινγκά, θα είναι πλέον περιουσιακό στοιχείο του Ολυμπιακού. Από την Βαλενσιέν έρχονται ποιοτικές λύσεις με τις περιπτώσεις του Αρτούρ Μαζουακού για την αριστερή πλευρά και του Ματιέ Ντοσεβί για τις περιφερειακές θέσεις στην επίθεση. 

Με τους Καρεμπέ και Ισά σε ισχυρό οργανωτικό ρόλο δεν προκαλεί έκπληξη ότι ο Ολυμπιακός ξεψαχνίζει το Σαμπιονά και έχει σοβαρές «άκρες» για να ψάχνει την ενίσχυσή του. Ελπίζοντας ότι φέτος θα υπάρχει περισσότερη βοήθεια από τους παίκτες που έρχονται από την Γαλλία σε σχέση με την προηγούμενη σεζόν, διότι είναι αλήθεια ότι οι επιλογές των Μεντζανί, Μπονγκ, Γιαταμπαρέ δεν «βγήκαν» στους ερυθρόλευκους. 

Ο Ολυμπιακός που από τα προηγούμενα χρόνια βασίζεται πολύ για τα μεταγραφικά του πλάνα στο γαλλικό πρωτάθλημα. Μην ξεχνάμε ότι από εκεί ήρθαν σούπερ περιπτώσεις, όπως ο Κέβιν Μιραλάς και ο Φρανσουά Μοδέστο .  Από τη Γαλλία αποκτήθηκε ο Πάουλο Μασάντο από τον οποίο υπήρχαν μεγαλύτερες προσδοκίες αλλά γενικά είχε μια θετική παρουσία στην ελληνική ομάδα μέχρι να φύγει φέτος για την Κροατία. Καθόλου δεν έπαιξε στον Ολυμπιακό, παρά μόνο σε κάποια φιλικά, ο Κλοντ Ντιελνά που ανήκει ακόμη στους ερυθρόλευκους αλλά και πάλι θα πάει να παίξει σε ομάδα της χώρας του. Ενώ δεν «έπιασε» ούτε ο Ντίσα Ντιακιτέ που είχε απόκτηθεί πρόπερσι, αλλά επέστρεψε στην Μπαστιά στην οποία είχε πολλές συμμετοχές την περσινή σεζόν. 

Όπως σας θύμησα, ο Ολυμπιακός δοκιμάζει πολύ το γαλλικό μοντέλο για την επάνδρωση του ρόστερ του τα τελευταία χρόνια, ποντάρει σε «γαλλικά κλειδιά» και ελπίζει ότι στη φετινή περίοδο οι επιλογές που έγιναν από αυτό το πολύ δυνατό πρωτάθλημα θα αποδειχτούν επιτυχημένες. Η εμπειρία και η κλάση του Αμπιντάλ, τα δείγματα του Εντινγκά, η ποιότητα του Ντοσεβί και το ταλέντο του Μαζουακού είναι στοιχεία ασφάλειας, με τη συνέχεια στο γήπεδο…

Σχετικά άρθρα