Πορεία παράλληλη και στους τραυματισμούς! (vd)

Ο Νεϊμάρ από το ξεκίνημα της καριέρας του σήκωνε το βάρος της σύγκρισης με τον Πελέ . Αιτία το ταλέντο του κι η Σάντος . Η κοινή τους ομάδα. Όμως τώρα βαδίζει στα χνάρια του… βασιλιά και στην περίπτωση του τραυματισμού του Το 1966 ο Πελέ ήταν 26 χρόνων. Αποτελούσε το μεγαλύτερο αστέρι της διοργάνωσης. Η Βραζιλία είχε κληρωθεί σε έναν όμιλο φωτιά με Ουγγαρία, Πορτογαλία και Βουλγαρία. Από την τετράδα θα περνούσαν μόνο δύο.

Ο ανταγωνισμός μεγάλος. Πρώτο ματς της παγκόσμιας πρωταθλήτριας Βραζιλίας η Βουλγαρία στο «Γκούντισον Παρκ». Η Βούλγαροι επιστράτευσαν την τραχύτητα απέναντι στη τέχνη των νοτιοαμερικάνων. Ο Πελέ σημείωσε ένα γκολ, έγινε ο πρώτος παίκτης που σκόραρε για 3ο συνεχόμενο παγκόσμιο κύπελλο, αλλά αυτή ήταν η μόνη χαρά που δοκίμαζε. Η Βραζιλία νίκησε με 2-0, αλλά ο Πελέ δεν έπαιξε στο επόμενο ματς με την Ουγγαρία στο ίδιο γήπεδο. Προσπαθούσε να συνέλθει από τα χτυπήματα.

Οι «μαγυάροι» νίκησαν με 3-1 κι ήταν φανερό ότι το εισιτήριο της πρόκρισης θα κρινόταν στο ματς μ ε την Πορτογαλία του Εουσέμπιο. Οι Πορτογάλοι αντέγραψαν και με το παραπάνω τα κόλπα των Βούλγαρων του πρώτου ματς. Ο Πελέ δεν μπορούσε να κάνει βήμα. Πάντα ένα πόδι, ένα χέρι θα… προσγειωνόταν επάνω του…

Ο βασιλιάς ήταν… γυμνός. Ο διαιτητής ο Ουρουγουανός Χοσέ Μαρία Κοντεσάλ ανέχτηκε το σκληρό παιχνίδι των Πορτογάλων. Και το κακό έγινε. Η εικόνα του αδύναμου Πελέ να μην μπορεί να πατήσει το πόδι του σοκάρει.

Η Βραζιλία έχασε με 3-1 και μαζί με το ματς τάχασε όλα. Τον Πελέ, τη νίκη, την πρόκριση. Μετά το ματς και με φανερά τα ίχνη από τα χτυπήματα ο λαβωμένος βασιλιάς υποσχέθηκε να πάρει μόνος του το Κύπελλο που τόσο άδικα έχασε η χώρα του. Την υπόσχεσή του την τήρησε στο ακέραιο τέσσερα χρόνια αργότερα στο Μεξικό

Σχετικά άρθρα