«Πέρασε» η σύμβαση για τα έργα στη Λεωφόρο

Ομόφωνα ενέκρινε η Γενική Συνέλευση του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού τη σύμβαση με την Περιφέρεια Αττικής για τα έργα ανάπλασης της Λεωφόρου. Παρών στη Γ.Σ. ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Γιάννης Αλαφούζος .

Η σύμβαση περιλαμβάνει τα εξής έργα: δημιουργία δυο πλαϊνών πρόσθετων κερκίδων (στην οδό Τσόχα και στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας), δημιουργία τεσσάρων πύργων στα κόρνερ στους οποίους αναμένεται να στεγαστούν σουίτες, καλλωπισμός εξωτερικού χώρου του γηπέδου.

Σε ότι αφορά το κόστος του έργου, οι μηχανικοί του Παναθηναϊκού ανέφεραν ότι το τελικό κόστος κατασκευής θα είναι τα 8.632.311,44 ευρώ, με το συγκεκριμένο έργο να έχει εγκριθεί και να έχει πάρει κονδύλι ύψους 7 εκατομμυρίων ευρώ. Στη συζήτηση για το συγκεκριμένο ζήτημα η ΠΑΕ Παναθηναϊκός δεσμεύθηκε ενώπιον όλων ότι θα καλύψει αυτή τη διαφορά ώστε να ξεκινήσουν τα έργα, με την έναρξη να είναι προγραμματισμένη για τις αρχές του 2015.

Παράλληλα, έγινε γνωστό πως δεν υπάρχει η δυνατότητα να προχωρήσει προς το παρόν το έργο βύθισης του «Τάφου του Ινδού» για να φιλοξενηθούν τα τμήματα βόλεϊ του Παναθηναϊκού.

«Εδώ και έξι μήνες προσπαθούμε να εξασφαλίσουμε πόρους για να καλυφθούν τα έξοδα για την ανάπλαση της Λεωφόρου. Εξ αρχής θέλαμε να δημιουργήσουμε δυο κερκίδες και τέσσερις πύργους. Ελπίζουμε μόλις αναλάβει η νέα Περιφερειάρχης να συνεχίσουμε τις συζητήσεις και για τα έργα στον “Τάφο του Ινδού”», είπε αρχικά ο Γιάννης Αλαφούζος και πρόσθεσε: «Εμείς από την πλευρά μας έχουμε προτείνει τρεις λύσεις στον Ερασιτέχνη για την κατασκευή κολυμβητηρίου. Στην περίπτωση που το ποδοσφαιρικό τμήμα δεν αγωνιστεί στην Ευρώπη, στο άμεσο μέλλον θα φροντίσουμε να κατασκευαστεί κολυμβητήριο. Στην περίπτωση που η ομάδα αγωνιστεί στους ομίλους του Europa League, θα διατεθούν 300.000 ευρώ για να ξεκινήσει η δημιουργία κολυμβητηρίου κάτω από τις θύρες 13 και 14 το 2016, ενώ αν η ομάδα παίξει στους ομίλους του Champions League, θα ξεκινήσει άμεσα η κατασκευή του κολυμβητηρίου η οποία αναμένεται να αποφέρει κέρδη στον Ερασιτέχνη».

Σχετικά άρθρα