Μοσχαρακι κοκκινιστο ζακυνθινο από την Αννα Δρούζα

<p><strong>Yλικά</strong></p>
<p> </p>
<p>1 κιλό κρέας μοσχάρι κομμένα σε τετράγωνα κομματάκια</p>
<p>1 ποτήρι κρασιού λάδι</p>
<p>1 κουτί ντοματάκια σάλτσα ή 3 φρέσκες ντομάτες </p>
<p>4 κεφαλάκια σκόρδου</p>
<p>100 γρ. κεφαλογραβιέρα σε κυβάκια</p>
<p>2 stick κανέλας</p>
<p>1 ποτήρι του κρασιού άσπρο</p>
<p>Αλάτι Πιπέρι </p>
<p>1 κ.σ μαύρη ζάχαρη</p>
<p>1 ποτήρι νερό</p>
<p><strong>Εκτέλεση</strong></p>
<p>Τσιγαρίζουμε τα σκόρδα με το λάδι και ύστερα προσθέτουμε το κρέας. Σβήνουμε με το κρασί. Αργότερα προσθέτουμε τη ντομάτα με μισό νερό αλατοπιπερώνουμε , βάζουμε τη κανέλα και την ζάχαρη και το αφήνουμε να βράσει.  Αν δούμε ότι μετά από τρια τεταρτα έχει τραβήξει τα νερά του προσθέτουμε το υπόλοιπο νερό. </p>
<p>Οταν το κρέας έχει μαλακώσει, προσθέτουμε το τυρί, χωρίς να λιώσει όμως και σερβίρουμε. </p>
<p><span>Σερβίρεται ιδανικά με πατάτες τηγανητές αλλά και μαζί με μακαρόνια (συνήθως)  η με άσπρο ρύζι</span><span>.</span></p>


Σχετικά άρθρα