Μίσσας: «Άλλη Εθνική ήταν σχεδιασμένη, άλλη είναι στην πραγματικότητα»

Η Εθνική ομάδα ηττήθηκε από την Λιθουανία στην πρεμιέρα του Ευρωμπάσκετ των Νέων, με τον Κώστα Μίσσα να τονίζει ότι αυτή η ομάδα είχε σχεδιαστεί διαφορετικά αρχικά και άλλη κατέληξε να είναι στην πραγματικότητα. 

«Κάναμε μια προσπάθεια με μια πολύ καλή ομάδα όπως είναι η Λιθουανία. Είναι πολύ επικίνδυνη όταν βρει ελεύθερα σουτ. Θεωρώ πως δύο πράγματα που καταφέραμε να καλύψουμε όσον αφορά το κομμάτι ριμπάουντ και λαθών, είχαμε πολύ καλούς αριθμούς, αλλά κατ’ ουσία χάσαμε το ματς επειδή δεν είχαμε κάποιες εναλλακτικές λύσεις όσον αφορά στο κομμάτι της επίθεσης. Σίγουρα ο τραυματισμός του Παπαπέτρου, ο οποίος είναι ένας παίκτης που γενικότερα μπορεί να προσφέρει και στην επίθεση και στην άμυνα είναι πάρα πολύ μεγάλη απώλεια. Θεωρώ πως πρέπει να κρατήσουμε την προσπάθεια στην άμυνα, να έχουμε ριμπάουντ, να κάνουμε λίγα λάθη και από κει και πέρα βέβαια να βελτιώσουμε το επιθετικό μας κομμάτι για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε στην συνέχεια. Σίγουρα είναι πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, λαμβάνουν μέρος πολύ καλές ομάδες και σήμερα είδαμε πως δεν μπορείς να αφήσεις αμαρκάριστο παίκτη της Λιθουανίας. Εχει πολύ μεγάλη ευκολία στο να σκοράρει γενικά. Αλλά πέρα από αυτό μια ομάδα η οποία στα φιλικά είχε μέσο όρο 85 πόντους, εμείς καταφέραμε να την κατεβάσουμε σε –συγκριτικά- χαμηλό σκορ. Για να κερδίσεις στο μπάσκετ, όμως, πρέπει να βάλεις και εσύ καλάθι. Και εκεί ήταν το βασικό… δεν βάλαμε εμείς κάποια καλάθια επειδή βιαστήκαμε, είτε απλά δεν τα βάλαμε», ανέφερε στην αρχική του τοποθέτηση ο ομοσπονδιακός κόουτς Κώστας Μίσσας μετά την ήττα της ελληνικής ομάδας από την Λιθουανία. 

Στη συνέχεια τόνισε: «Εχω πει ένα πράγμα από την αρχή… Αυτή η συγκεκριμένη ομάδα, ήταν σχεδιασμένη με τελείως διαφορετική λογική από την αρχή της σεζόν… Η προοπτική ήταν με Γιάννη Αντετοκούνμπο μέσα, με τους τρεις παίκτες του Ολυμπιακού από το ξεκίνημα της προετοιμασίας, άρα θα ήταν μια διαφορετική ομάδα η οποία θα μπορούσε να σημαδεύσει στα μετάλλια . Αυτά που συνέβησαν με τους τραυματισμούς και με τον τελευταίο του Ιωάννη μας κόστισαν… Είχα πει… βήμα βήμα, παιχνίδι παιχνίδι και όπου φτάσουμε… Αυτή είναι πλέον η λογική… Άλλη ομάδα ήταν σχεδιασμένη και άλλη ομάδα βγήκε. Αυτή είναι η πραγματικότητα».

Από την πλευρά του ο πρώτος σκόρερ της Εθνικής, Λευτέρης Μποχωρίδης ανέφερε: «Προσπαθήσαμε πάρα πολύ στο σημερινό παιχνίδι. Είχαμε την απώλεια του Ιωάννη που έπρεπε να την καλύψουμε. Παλέψαμε μπήκαμε δυνατά. Παλέψαμε σε όλο το παιχνίδι να βρούμε τα πατήματά μας. Οι Λιθουανοί έπαιξαν πολύ καλά και τους άξιζε η νίκη. Δυστυχώς χάσαμε, αλλά δεν έχουμε να σκεφτούμε κάτι άλλο… Αύριο έχουμε ένα άλλο παιχνίδι, το οποίο είναι πολύ σημαντικό για εμάς και πρέπει να σκεφτούμε μόνο το αύριο για να συνεχίσουμε. Κάναμε αρκετά λάθη και μας στοίχισαν πολύ. Εκτός από τα λάθη που φάνηκαν στην στατιστική κάναμε και λάθη στην άμυνα. Αφήσαμε ελεύθερα σουτ και είχαμε πει εξ αρχής πως δεν έπρεπε να το κάνουμε αυτό. Οι Λιθουανοί ήταν διαβασμένοι, μας τιμώρησαν και πήραν το παιχνίδι. Τώρα το μυαλό μας είναι μόνο στο παιχνίδι με την Λετονία και πρέπει να το κερδίσουμε οπωσδήποτε».

 

 

Σχετικά άρθρα