Στις φλόγες η Βραζιλία (videos)

Τελειωμό δεν έχει το δράμα της Βραζιλίας και όσα έγιναν μετά το τέλος του αγώνα αποδεικνύουν ότι το ποδόσφαιρο για τους Βραζιλιάνους δεν είναι απλά ένα παιχνίδι.
Με το σφύριγμα της λήξης του αγώνα με τη Γερμανία, οι δρόμοι γέμισαν με Βραζιλιάνους που δακρυσμένοι έψαχναν που θα ξεσπάσουν. Σε πολλές πόλεις σημειώθηκαν επεισόδια, οπαδοί έκαιγαν σημαίες της Βραζιλίας ενώ στο γήπεδο οι παίκτες αποδκιμάστηκαν έντονα.
Στο Σάο Πάολο, άγνωστοι μπήκαν σε χώρο στάθμευσης λεωφορείων και έβαλαν φωτιά σε είκοσι από αυτά με αποτέλεσμα την ολική καταστροφή των δεκαεπτά.
Σε άλλα σημεία της πόλης, τρία λεωφορεία παραδόθηκαν στις φλόγες μετά από επίθεση των οργισμένων χούλιγκαν. Μέχρι πριν από λίγες κανείς δεν είχε συλληφθεί για τα συγκεκριμένα επεισόδια.
Νωρίτερα στην Κόπα Καμπάνα, μέλη συμμορίας έκαναν ένοπλη ληστεία σε μπαρ όπου οπαδοί παρακολουθούσαν τον αγώνα. Οι δράστες άρχισαν να πυροβολούν στον αέρα και να κλέβουν τσάντες και κοσμήματα.
Επίσης στην περιοχή Πόντο Φρίο, άγνωστοι εισέβαλαν σε κατάστημα απ’ όπου πήραν διάφορα αντικείμενα. Τέσσερις έφηβοι και δύο ενήλικες συνελήφθησαν επί τόπου.


Σχετικά άρθρα